Interview Cornelis roept ploegmaats op: "Iedereen moet lef tonen"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Cornelis roept ploegmaats op: "Iedereen moet lef tonen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle staat opnieuw voor een levensbelangrijke wedstrijd. Zaterdag ontvangt de Vereniging Waasland- Beveren. In een gesprek met Voetbalkrant stelt aanvoerder Hans Cornelis zijn troepen op scherp: "Iedereen zal er moeten staan."

door Robby Morren

Afgelopen weekend pakte Cercle op het veld van Lierse een gouden punt in de slotminuut. Het verschil tussen een nederlaag en een gelijkspel tegen de Pallieters is immens. Cercle blijft op deze manier in de running om play-off 3 af te wenden.

"We gingen voor de drie punten tegen Lierse dus was de teleurstelling er wel omdat we maar één punt pakten. Als je de match in zijn geheel bekijkt, dan denk ik dat we wel vrede mogen nemen met dat punt."

Levensbelang
"Indien we op Lierse hadden verloren, dan was het helemaal gedaan. Dat gelijkspel is dus mooi meegenomen. Hadden we verloren, dan zou het verschil met Lierse opgelopen zijn tot 7 punten en nu blijft het verschil 4 punten. Die late gelijkmaker was dus van levensbelang. We stonden met 10 en het zag er niet goed uit voor ons. Meer zat er niet in."

Hans Cornelis geeft toe dat het tegen Lierse absoluut niet goed was. Hij wijt de wanprestatie aan angst. De aanvoerder merkte op dat zijn ploegmaats schrik hadden om de bal op te eisen en stelt hen scherp met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Waasland-Beveren. 

"Eigenlijk speelden we een hele slechte wedstrijd tegen Lierse. Ik vond dat er angst in de ploeg zat. Er was weinig aanspeelbaarheid, weinig jongens die de bal opeisten maar achteraf gezien moeten we ons optrekken aan dat punt."

"Alles blijft mogelijk maar we moeten dringend de drie punten pakken. De match tegen Waasland-Beveren is opnieuw ontzettend belangrijk en hopelijk kunnen we het dan wel afmaken. Iedereen zal er moeten staan en iedereen zal lef moeten tonen want anders gaan we geen wedstrijden winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties