Programma 2e provinciale West-Vlaanderen

Programma 2e provinciale West-Vlaanderen
Foto: © SC

In de 2e provinciale A staat de 17e speeldag in het teken van de revanche. Veurne, Jabbeke en Adinkerke krijgen de kans om hun grote nederlaag uit de heenronde uit te wissen. In de 2e provinciale B speelt bijna de volledige top 8 tegen elkaar.

2e provinciale A

Leider Oudenburg krijgt op zaterdagavond het bezoek van Veurne (15e). In de heenwedstrijd werd er alvast heel vlot gescoord. Toen eindigde de match op 3-7.

Dan heeft medeleider Jabbeke (gedeeld 1e, maar met 1 match meer gespeeld) op papier een veel moeilijkere opdracht. Zij krijgen het bezoek van Torhout (6e) dat in de heenronde nog brandhout maakte van Jabbeke. Het werd in oktober maar liefst 6-0.

Ook White Star Adinkerke (4e) heeft iets recht te zetten tegen Eendracht Hooglede (12e). De uitgesproken titelfavoriet leed in Hooglede z'n eerste nederlaag van het seizoen: 5-1.

Bekijk het volledige programma of doe mee aan de pronostiek.

2e provinciale B

Ook in de tweede provinciale B komt de leider al op zaterdagavond al in actie. FC Meulebeke (1e) gaat op bezoek bij Ingooigem (13e) en zou wel eens kunnen profiteren van de onderlinge matchen van hun achtervolgers. Zo speelt bijna de volledige top-8 tegen elkaar.

Dichtste achtervolgers Avelgem (2e) en Lendelede Sport (3e) staan zondagmiddag oog in oog tegenover elkaar. Avelgem heeft alvast het mentale voordeel. Ze hebben in de stand 3 punten meer dan Lendelede en in de heenronde toonde Avelgem zich al de sterkste na een simpele 0-4-winst.

Iets lager in de rangschikking, maar met amper puntenverschil spelen Pittem (3e) en Wevelgem City (6e) tegen elkaar. Pittem is na een 2 op 12 van de eerste plaats weg gezakt en Wevelgem City volgt nu op slechts 1 punt.

Ook Deerlijk Sport (7e) en Bl. Otegem (8e) staan slechts 1 punt van elkaar verwijderd. De winnaar van de derby komt wellicht binnen in de top-5.

Van de onderlinge duels in de hoogste regionen kan Langemark (5e) misschien profiteren om op te schuiven in de stand. Zij mogen op bezoek bij Anzegem (14e).

Bekijk het volledige programma of doe mee aan de pronostiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties