Reactie Armenteros: "Met kleine stapjes dichter bij de elf"

Armenteros: "Met kleine stapjes dichter bij de elf"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samuel Armenteros mocht zondag tegen Lokeren al eens 52 seconden invallen, maar maakte zijn 'echte' debuut woensdag tegen Genk. De Zweedse aanvaller had het niet makkelijk om zijn stempel te drukken.

"Ik was misschien wel iets te gretig", aldus Armenteros. "In plaats van dat balletje opzij te leggen probeerde ik te trappen. Dat heb je bij een eerste wedstrijd, want je wil indruk maken. Misschien moet ik op zo'n moment meer het hoofd er bij houden. Maar het verschil met Nederland voelde ik zeker. Hier moet je proberen tussen de linies te lopen terwijl er in Nederland altijd een man op je plakt."

"Het was nog even wennen, maar na die korte invalbeurt tegen Lokeren sta ik toch weer iets dichter bij de elf. Ik moet het met kleine stappen doen, want het team draait goed. De terugkeer van Mbokani? Het is een fantastische speler en ik moet er van profiteren om van hem te leren. Hij is een concurrent, maar dat heb je bij topclubs."

En Mbokani hoeft niet eens een concurrent te zijn, want Armenteros zegt zelf overal in de aanval te kunnen spelen. "Ja, liefst natuurlijk centraal: diep of achter een spits. Links of rechts gaat ook. Het maakt me niet uit waar ik speel."

Anderlecht kan niet met een veilige voorsprong naar Genk trekken. "We hadden de wedstrijd moeten dood maken in de tweede helft. Tegen tien man deden we het niet goed genoeg. We hadden sneller moeten rondtikken en niet gaan lopen met de bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties