Interview Fernandez: "Genk wil absoluut de bekerfinale spelen"

Robby Morren
Robby Morren
| 71 reacties
Fernandez: "Genk wil absoluut de bekerfinale spelen"
Foto: © SC

Vanavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in de heenwedstrijd van de halve finale van de Cofidis Cup. Ondanks de tegenvallende resultaten van de voorbije weken benadrukt Dani Fernandez dat Genk met het nodige vertrouwen naar Brussel trekt.

door Robby Morren

Op papier lijken de kansen van Genk eerder gering want Anderlecht - Genk is een wedstrijd tussen de ploeg in vorm en de ploeg uit vorm. Paars-wit kent de smaak van de nederlaag niet meer. Het won liefst 11 competitiematchen op rij terwijl Genk in zijn laatste 6 wedstrijden slechts 1 keer mocht juichen. Toch blikt Dani Fernandez vol vertrouwen vooruit naar de dubbele confrontatie met de landskampioen.

"De sfeer in de groep is nog steeds goed. We trainen goed en iedereen doet zijn best. Het vertrouwen is er nog steeds en ik denk dat we ook goed voetbal brengen. Het belangrijkste in voetbal is scoren maar ik ben ervan overtuigd dat dat in orde zal komen. Als we met een gebrek aan vertrouwen de wedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge aanvatten, zou dat wel heel erg zijn."

"We gaan naar Anderlecht voor een goed resultaat. We weten dat het moeilijk zal worden maar we willen vechten en we willen absoluut die finale spelen", vertelt de rechtsachter aan Voetbalkrant.

"Ik denk dat het zeker een voordeel is dat we de terugwedstrijd in Genk spelen. In ons eigen stadion, met al die supporters achter ons, denk ik dat we het kunnen klaarspelen."

"Ik heb nog geen enkele keer in mijn carrière een beker gewonnen maar dit zal ongetwijfeld de eerste keer worden", besluit de verdediger overtuigend.

Plaats in elftal behouden
Zelf kan Fernandez tot dusver terugblikken op een geslaagd seizoen. "Ik ben tevreden over mijn prestaties. Ik heb al 32 wedstrijden op de teller staan dit seizoen en ik speel met vertrouwen. Ik hoop dat ik mijn plaats in het team kan houden tot het einde van dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties