Analyse Armenteros veelbelovend, Kara debuteert in mineur

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Armenteros veelbelovend, Kara debuteert in mineur
Foto: © SC

De bekerpartij tussen Anderlecht en Racing Genk betekende voor drie spelers het echte debuut bij hun nieuwe club. Bij paars-wit mochten De Zeeuw en Armenteros opdraven. Bij Genk verscheen Kara voor het eerst aan de aftrap. Wij namen het debuut van het drietal onder de loep.

Robby Morren in Anderlecht

Demy De Zeeuw: moeizaam

De Zeeuw moest centraal op het middenveld postvatten, voor Biglia. De Nederlander, met het nummer 6 op de rug, werd in de eerste helft bijzonder weinig in het spel betrokken. Hij werd amper aangespeeld en ook in de recuperatie bleef hij afwezig. Regelmatig week hij uit naar de rechterflank op enkele meters van Bruno maar ook op die plaats ontving hij het leer niet.

Meer dan enkele ballen inleveren deed de Nederlander dan ook niet in zijn eerste optreden. Coach Van den Brom haalde zijn landgenoot al na 6 minuten in de tweede helft naar de kant voor de andere debutant: Armenteros. "Moeizaam", zo omschreef de coach het debuut van De Zeeuw. "Je ziet heel goed dat hij ritme mist, dat is ook logisch. De weg is nog lang maar dat wisten we."

Samuel Armenteros: veelbelovend

Tegen Lokeren had hij amper een minuut gekregen. Tegen Genk mocht hij zich van zijn coach gedurende 40 minuten aan het Anderlechtpubliek tonen. Zijn debuut ging niet onopgemerkt voorbij. De vinnige Zweed pakte uit met enkele uitstekende acties. Zo was er een puik hakje op Nuytinck en hij toonde zich zeer balvast. Ook zijn balaannames waren zonder fout. Hij bewoog veel en was vaak aanspeelbaar. Een vluchtschot mikte hij hoog in de tribune. In tegenstelling tot De Zeeuw werd Armenteros wel vaak in het spel betrokken.

Kara Mbodji: debuut in mineur

De Genkse nummer 2, Kara Mbodji, had zich zijn debuut wel anders voorgesteld. Bij de eerste tegengoal ging hij in de fout en op slag van rust werd hij -weliswaar onterecht- met rood van het veld gestuurd. Kara vormde het centrale verdedigingsduo samen met Jeroen Simaeys. Al snel viel op dat hij goed communiceert en zijn ploegmaats oppept. Halfweg het eerste bedrijf werkte hij een gevaarlijke voorzet weg voor de neus van Köteles. 

Het slotkwartier van de eerste helft was er één om heel snel te vergeten voor de boomlange verdediger. Het doelpunt van Anderlecht kwam er immers na balverlies van Kara. Op slag van rust moest hij achter Jovanovic aan in de zestien doordat Koulibaly kinderlijk in de fout ging. Hij leverde een te korte terugspeelbal af. De Genkse goalie haalde Jovanovic onderuit maar het was Kara, die op de rug van de Serviër ging hangen, die moest gaan douchen. Van een debuut in mineur gesproken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties