Top & Flop: Proto en Barça

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Top & Flop: Proto en Barça
Foto: © SC

Elke week brengt Voetbalkrant.com op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Timothy Collard

TOP

Silvio Proto

Silvio Proto pakte tijdens de bekerwedstrijd tegen Genk uit met enkele prima reddingen. Tijdens de penaltyreeks stopte de doelman van Anderlecht drie strafschoppen en zo bracht hij paars-wit bijna naar de Heizel. De Anderlecht-doelman gleed echter uit bij het nemen van zijn strafschop en trapte de bal hoog over. Köteles besliste meteen daarna de wedstrijd door zijn elfmeter om te zetten. Proto veranderde van held in antiheld, maar de doelman verdient na zijn sterke prestatie absoluut opgenomen te worden bij de toppers van deze week.

Sammy Bossut

Zulte Waregem kreeg in 2013 nog altijd maar twee doelpunten tegen. Sammy Bossut staat al een heel seizoen lang op een hoog niveau te keepen en ook tegen Charleroi hield hij zijn netten schoon. De West-Vlaming is na dit seizoen einde contract bij het team van Francky Dury. Essevee maakt best snel werk van een contractverlenging vooraleer andere teams Bossut komen wegkapen uit het Regenboogstadion.

Cercle Brugge

Cercle Brugge weet eindelijk weer hoe een overwinning smaakt. Wat De Vereniging de laatste zes competitiewedstrijden niet lukte, lukte in de beker plots wel. Cercle won zijn heenwedstrijd in de halve finale van de beker met 1-2 op het veld van Kortrijk en behoudt daarmee uitzicht op Europees voetbal voor volgend jaar. Door dit resultaat krijgt groen-zwart weer wat moed, is dit de kentering voor Cercle?

FLOP

De week van Barça

Barcelona beleefde een desastreuze week. De Blaugrana verloren dinsdag de terugwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tegen Real Madrid en dit weekend was het opnieuw van dat. Barça had iets recht te zetten, maar ook tijdens deze Clasico trok Real aan het langste eind. De Koninklijke won de wedstrijd met 2-1. Volgende week wacht de laatste grootste test voor Messi en co. De Catalanen krijgen dan Milan op bezoek en moeten proberen een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd recht te zetten. Slaagt Barça daar niet in, dan rest hen alleen nog het veroveren van de titel.

Kortrijk

Al weken ligt het veld van KV Kortrijk er erbarmelijk bij. Voetballen op zo een terrein zou verboden moeten worden, maar spijtig genoeg moet Kortrijk iedere twee weken aan de bak in het Guldensporenstadion. Gisteren durfde Kortrijk het toch aan om te voetballen, maar dat was haast onmogelijk, met alle gevolgen van dien. Cercle won de partij met 1-2 en de supporters van KVK keerden zich tegen hun team. Coach Hein Vanhaezebrouck werd zelfs een ‘dikzak’ genoemd door een ‘fan’.

FC Groningen

Ze waren gewaarschuwd bij Groningen, Roda JC is levensgevaarlijk in de openingsminuut. Het team van Sanharib Malki scoorde dit seizoen al een paar keer binnen de eerste minuut, maar bij Groningen namen ze de verwittigingen niet serieus. Ze stonden werkelijk te slapen tijdens de eerste dertig seconden van de wedstrijd en slikten meteen een doelpunt. Het moet wel gezegd, Demouge lobde de bal wel overheerlijk in doel. 

Bekijk hieronder de beelden van het doelpunt:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties