Braga wint Taça da Liga ten koste van Porto

Sporting Braga heeft voor het eerst sinds 1966 een nationale beker kunnen winnen. Tegen Porto werd het in de finale van de Taça da Liga 1-0. Op slag van rust maakte Alan het enige doelpunt.

In de reguliere competitie is Porto duidelijk de betere ploeg met twintig punten meer dan Braga. Maar in de finale was dat klassenverschil niet merkbaar. Braga hield de aanvallers van Porto perfect in bedwang en controleerde de wedstrijd.

Beide ploegen leken tevreden te zijn met een 0-0 aan de rust maar dat was zonder Abdoulaye Ba gerekend. De Porto-speler pakte in de blessuretijd van de eerste helft een tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Alan benutte de strafschop ook nog feilloos waardoor Porto voor een moeilijke opdracht stond.

Braga speelde in de tweede helft zonder complexen. De spelers lieten de bal vlot rondgaan en hielden de tegenstander makkelijk in bedwang. Porto kreeg nog enkele mooie kansen maar kon die niet benutten. Ondanks de bloedstollende eindfase bleef het 1-0.