Kawashima: "Het werd tijd dat ik ploeg eens hielp"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Kawashima: "Het werd tijd dat ik ploeg eens hielp"
Foto: © SC

De 3-0-zege van Standard tegen KRC Genk betekende al de zestiende clean sheet voor Eiji Kawashima. De doelman lijkt de schaduw van Sinan Bolat zo definitief verdrongen te hebben.

Kawashima had een groot aandeel in de 3-0-zege van de Rouches tegen Genk. De Japanse goalie toonde vooral voor de koffie enkele keren zijn klasse. En dat terwijl de naam van Bolat, die niet meer aan spelen toe komt bij Standard, enkele weken geleden nog van de tribunes rolde.

“Normaal ben ik nooit tevreden over mezelf”, vertelt Kawashima in Het Nieuwsblad. “Maar deze prestatie mag zeker gezien worden. Het werd trouwens tijd dat ik de ploeg eens hielp. Ik heb nu bewezen dat ik ook een match kan winnen voor mijn team.”

De Japanner lag afgelopen weekend nog onder vuur. Vooral het tweede tegendoelpunt aan de Gaverbeek zag er niet goed uit. “Na de 3-4-overwinning tegen Zulte Waregem heb ik een discussie gehad met de coach. Onze verdedigers stonden te laag, waardoor ik niet kon anticiperen op voorzetten. Tegen Genk was dat probleem opgelost. Die wedstrijd was een nieuwe start.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties