Reactie Donk: "Trots op Kujovic"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Donk: "Trots op Kujovic"
Foto: © SC

Club-kapitein Ryan Donk speelde sterk in de 2-1 zege van Club Brugge tegen Anderlecht. De Nederlander tekende voor de assist bij de eerste goal van Lestienne.

Sander De Graeve in Brugge

"We wisten dat we op voorsprong moesten komen tegen Anderlecht. Daarna was het zaak die voorsprong vast te houden. Op het einde krijgen we dan nog een penalty tegen, het was bijna eenzelfde scenario zoals we altijd hebben tegen Anderlecht." Gelukkig voor Brugge pakte Kujovic die strafschop. "Ik ben echt trots op Kujovic, ik ben blij dat hij hem pakte. Op training was hij al volop bezig met strafschoppen en vrije trappen te pakken."

De eerste goal van Lestienne kwam er na een prachtige assist van Donk, die zelf eerst de bal veroverde. "Met Maxime is het makkelijk, die is heel gretig om steeds in die ruimtes te duiken. Afwerken doet hij dit seizoen ook erg goed. Het is helemaal mooi dat ik zelf eerst de bal verover. De trainer wou dat we hoog druk gingen zetten, maar dat ging moeilijk. Als we dan toch eens de bal hadden was het gelijk een doelpunt."

Misschien de enige minpunten aan de Brugse zege waren de gele kaarten van Donk en Hoefkens en het rode karton voor Duarte. Alle drie krijgen ze daardoor een schorsing waardoor Club zonder verdedigers lijkt te vallen. "Het hele seizoen missen we al een vast elftal. We moeten steeds sleutelen. Ik denk dat we twee elftallen op de been kunnen brengen die makkelijk in deze competitie meedraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties