Van Wijk: "Al getoond dat ik iets kan neerzetten bij een kleine club"

Van Wijk: "Al getoond dat ik iets kan neerzetten bij een kleine club"
Foto: © SC

Dennis van Wijk is de nieuwe coach van Westerlo. De ervaren Nederlander moet de Kemphanen via de eindronde terug naar eerste klasse brengen. En daarvoor lijkt hij de geknipte man.

Van Wijk moest bij Antwerp niet rekenen op een contractverlenging, maar had in een mum van tijd dus een nieuwe club. "Ik kon ook aan de slag in Saudi-Arabië, een luxe-gevangenis waar je op korte tijd veel geld kan verdienen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik heb nog te veel vuur in mij. Ik wil presteren en winnen. In Westerlo vind ik een perfecte uitdaging. Ik moet presteren om zowel de club als mezelf opnieuw op de kaart te zetten. Bij veel kleinere clubs heb ik getoond dat ik iets kan neerzetten, bij Antwerp is me dat jammer genoeg niet gelukt."

Van Wijk heeft met Roeselare en Bergen al drie eindrondes gewonnen. De 50-jarige Nederlander mag dus een expert genoemd worden. "Ik heb ook drie keer verloren. Met 37 wedstrijden in eindrondes in tweede klasse heb ik wel een pak ervaring. In zo'n kleine competitie gaat het om vorm en vertrouwen. Het is aan mij om de spelers mentaal klaar te stomen."

Vedran Pelic, die overnam van Frank Dauwen, wordt weer assistent. "Ze mogen in Westerlo de brandblussers klaar zetten. Met twee vurige coaches zullen we de groep wel kunnen motiveren. Al ben ik de laatste jaren wél wat rustiger geworden", knipoogde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties