Interview Garrido: "Tegen Lokeren moeten we op ons best zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Garrido: "Tegen Lokeren moeten we op ons best zijn"
Foto: © SC

Club Brugge speelt morgenavond in Jan Breydel tegen Lokeren, op papier de zwakste ploeg in play-off I. Juan Carlos Garrido waarschuwt zijn spelers voor onderschatting. "We zullen op ons best moeten zijn."

Sander De Graeve in Brugge

Garrido werd op de persconferentie geconfronteerd met een uitspraak van Hoefkens. Die zou na de wedstrijd tegen Anderlecht gezegd hebben dat het na de blessures en schorsingen een geluk was dat het maar tegen Lokeren was. "Heeft Hoefkens dat echt gezegd? Excuseer, maar dan moet ik morgen enkele spelers gaan vermoorden", lachte Garrido.

De Spaanse trainer neemt Sporting Lokeren echt wel serieus en waarschuwt voor onderschatting. "De beste ploegen van België zitten in deze play-off I. Elke wedstrijd is dus erg belangrijk én tegen een goede ploeg. We zullen op ons best moeten zijn tegen Lokeren. Voor een wedstrijd mag je niet te relaxed zijn, maar te nerveus is ook niet goed. Je presteert het beste als je daar een balans in vindt."

Garrido wil vechtlust

Er werd de coach ook gevraagd of het iets comfortabeler werken was na die zes op zes. "Comfortabel? Ik hou niet van comfortabel. Ik hou van de fighting spirit die we de laatste wedstrijden toonden. Vechten voor elke bal alsof het de laatste van het seizoen is, dat moeten we doen. De jammerlijke blessure van Odjidja was daar ook belangrijk in. Plots beseften de spelers dat er meer gevochten moest worden en ze er nog meer voor moesten gaan."

De laatste twee wedstrijden loerde Club ook meer op de counter dan anders. "Een ploeg moet zich kunnen aanpassen. Ik wil in wedstrijden dreigen met zowel aanvallend combinatiespel, als met tegenaanvallen. In sommige matchen heb je meer van het ene dan van het andere nodig. Ik denk dat het tegen Lokeren een meer open spel wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties