Interview Dury: "Met drie de finale in"

Dury: "Met drie de finale in"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is er speeldag 9 in play-off I. Er zijn nog drie kandidaten voor de titel: Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem. Die laatste twee teams spelen tegen elkaar een levensbelangrijk duel. Coach Francky Dury blikt vooruit op de wedstrijd.

Aernout Van Lindt in Waregem

Het is opvallend en vermoedelijk een unicum in de vaderlandse competitie: na 38 wedstrijden is de hele kern van Zulte Waregem fit. “We hebben de laatste weken onderhoudend getraind, want de play-offs waren al voorbereid. Het is belangrijk om goed te recuperen. Het is namelijk een enorme luxe dat iedereen fit is. Chapeau voor de hele staf, de fysical coach op kop.”

Het kan nog een hele spannende week worden, want Zulte Waregem moet nog spelen tegen Club Brugge en Anderlecht. “We moeten nog tegen de nummers 2 en 1 van de stand, maar anderzijds hebben we dus ook nog alles in handen. Anderlecht heeft met de 2 punten voorsprong het voordeel, maar het zit zeer close. We gaan met drie de finale in en ik ben blij dat Zulte Waregem er nog bij is.”

“Alles al eens gehad”

Het is moeilijk om nog voorspellingen te maken over wie de titel uiteindelijk zal pakken en wat er zal gebeuren als de ene ploeg wint of de andere ploeg gelijkspeelt. “We hebben alles al eens gehad. We zijn eens onderuit gegaan, we hebben een 0 op 6 gepakt, we verloren thuis, we wonnen op verplaatsing. Alle drie de clubs die nu nog meespelen voor de titel hebben vertrouwen getankt dit weekend. Ze wonnen alle drie een moeilijke wedstrijd op verplaatsing.”

“Sowieso is het niet echt zinvol te praten over als en indien. Alles kan nog gebeuren en alles staat open, dus moeten we gewoon het gevoel van zaterdag meenemen en proberen te winnen. Donderdag wordt de belangrijkste wedstrijd.”

“Ontgoocheling als we buiten de top-3 vallen”

Essevee staat heel dicht bij minstens een Europees ticket. “We zijn de play-offs gestart met als doelstelling een ticket voor de Europa League. Die doelstelling is nu dichtbij. Het zou een ontgoocheling zijn als we buiten de top-3 vallen. Het waren zware play-offs qua druk en emoties en na 10 matchen zal de sterkste ploeg bovenaan staan. Het is zeer spannend, het waren ideale play-offs voor de spankracht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties