Interview Garrido: "In Spanje volgt men nu meer het Belgisch voetbal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Garrido: "In Spanje volgt men nu meer het Belgisch voetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie enkele maanden terug beweerde dat Club Brugge tot op het eind zou meestrijden voor de titel, werd haast gek verklaard. Blauw-zwart is echter goed in vorm tijdens de play-offs. Coach Garrido merkt nu ook dat er in zijn thuisland meer interesse is voor zijn prestaties.

Sander De Graeve in Brugge

"In Spanje is er nu meer aandacht voor het Belgisch voetbal, ja. In alle andere landen is er ook helemaal niets meer te beleven, daar is de kampioen reeds bekend. Als een ploeg gecoacht door een Spanjaard, waar dan ook nog een Spanjaard speelt, voor de titel gaat, levert dat automatisch meer aandacht op."

Het is haast een mirakel dat Club nog in deze positie zit. "Ik ben blij dat we nu in deze situatie zitten. Twee maand geleden konden we niet zeggen dat we voor de titel gingen. Nu zijn er ook meer mensen die geloven dat we de titel kunnen pakken."

Voor Garrido is het de eerste keer dat hij voor een titel strijdt. "In Spanje ging ik voor de derde, vierde plaats. In de lagere categorieën heb ik wel al titels gepakt. Het dichtst in de buurt is de halve finale van de Europa League, denk ik."

Als hij gevraagd werd of dat extra stress meebrengt, reageert Garrido laconiek. "Stress? Ik heb nooit stress. Neen, in het voetbal heb je altijd stress, op gelijk welk niveau, want je wil wedstrijden winnen. Ik kan me echt geen match herinneren waar ik gewoon relaxed op de bank zat. Ik merk wel dat de spelers in deze fase meer gefocust zijn."

Die spelers zouden ook wel eens extra gemotiveerd zijn om de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem te wreken. "Vergeet niet dat wij ook eens wonnen op Zulte Waregem hé", reageerde Garrido gepikeerd. "Er zijn nu geen geheimen meer, de ploegen kennen elkaar door en door. Omdat de spelers in goede vorm steken, kunnen we nu wel meer focussen op de tactiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties