Zulte Waregem slaat Club Brugge uit titelrace

Sander De Graeve
| 5 reacties

Zulte Waregem sloeg deze avond Club Brugge uit de titelrace. Club speelde 80 minuten met tien na de rode kaart voor Duarte. Zulte Waregem kan zondag in Anderlecht de titel pakken, maar kan ook nog steeds derde worden.

Sander De Graeve in Waregem

Bij Zulte Waregem werden voor de wedstrijd Mbaye Leye en Francky Dury in de bloemetjes gezet. Ze wonnen respectievelijk de Ebbenhouten Schoen en de prijs voor trainer van het jaar. Bij Zulte Waregem nam Berrier plaats op de bank. Dury koos voor de ploeg die op Lokeren in de tweede helft een 2-0 achterstand kon ombuigen.

De kansen van Club Brugge leken al vroeg gehypothekeerd. Duarte duwde de doorgebroken Naessens neer in de zestien. Rood en strafschop was zijn deel. Met de twee recente missers van Mbaye Leye in het achterhoofd zette Thorgan Hazard zich achter de bal. Hij faalde niet en bracht Essevee op een vroege voorsprong met een man meer.

Eviva España

Na de openingstreffer bleef Zulte Waregem aanvallen. Het zette daarmee echter ook de poort achteraan wagenwijd open. Bossut had enkele ongelukkige uittrappen in de voeten van Bruggelingen. Bacca kwam er eens kortbij toen hij de buitenspelval omzeilde. Het publiek liet het niet aan het hart komen en het orkestje zette een treiterig ‘Eviva España’ in.

De Club-spelers, die toen al hun buik vol hadden van de arbitrage, gingen pas echt door het lint toen Mbaye Leye door de buitenspelval geloodst werd door Hazard. Heel Club Brugge dacht aan buitenspel, maar Leye mocht door en plaatste de bal beheerst naast Kujovic in het mandje. 2-0 en Zulte Waregem schijnbaar op rozen aan de rust.

Donk wakkerde hoop aan

Vlak na de rust kon kapitein Ryan Donk de Brugse hoop toch wat laten opflakkeren. Hij knalde een afvallende bal met een lage schuiver precies in het hoekje. 2-1 en terug een wedstrijd in het Regenboogstadion.

De hernieuwde Brugse moed was echter van korte duur. Na enkele kansen van Zulte Waregem, Naessens had met één schoenmaat meer altijd gescoord, kon Davy De fauw aanleggen. Zijn knal ging via een Brugs been in doel. 3-1 met een gelukje.

Conte mist onbegrijpelijk

Club Brugge moest de kelk uiteindelijk tot de bodem ledigen. Na een aanval via Conte en Malanda kwam de bal bij de Senegalees. Hij trapte beheerst met een krul voorbij Kujovic. Het Regenboogstadion ontplofte in extase.

Gelukkig voor Club staat beheerst binnenkrullen niet in de woordenboek van Ibrahima Conte. Hij knalde na een bal van Malanda op de paal voor een leeg doel over. Even later was Essevee alweer niet koelbloedig voor doel. Leye stuurde Hazard in het straatje. Hij legde voor, waarna de pas ingevallen Skúlason van dichtbij pal op Kujovic schoot.

Zulte Waregem maakt zich op voor titelmatch

Club Brugge kon toch nog wat van de voorsprong knabbelen. Een bal kwam in de kluts terug voor de voeten van alweer kapitein Ryan Donk. De Nederlander twijfelt niet en werkt de bal in het doel van Sammy Bossut. Donk bleef erg bedrijvig, maar kreeg aan het eind last van krampen. De drie wissels van Garrido waren toen echter al opgebruikt.

Hazard maakte het feestje in Waregem uiteindelijk compleet. Hij devieerde een corner van Leye met de hak in doel. Zulte Waregem mag na de ruime 5-2 overwinning zondag een titelmatch in Anderlecht betwisten.