Anderlecht viert 32ste titel

Fabian Morren
| 2 reacties
Anderlecht viert 32ste titel
Foto: © SC

Anderlecht heeft de 32ste titel veroverd. Paars-wit werd kampioen na een thriller tegen Zulte Waregem waarin het een noodzakelijk punt pakte. Lucas Biglia bezorgde Anderlecht met zijn doelpunt de titel.

Fabian Morren in Anderlecht

The winner takes it all. 15 miljoen euro. Tel daar - vooral - de prestige van een titel nog bij en je begrijpt dat de belangen immens waren. Voor Zulte Waregem is dat het dubbel van het huidige budget. Beide ploegen gaven elkaar dan ook geen duimbreed toe in de beginfase. Anderlecht, met Safari in de plaats van Deschacht en Biglia opnieuw in het elftal, had wel overwicht maar versierde in het eerste half uur eigenlijk geen enkele kans. Dan was Zulte Waregem - de momenten dat het toch eens uitbrak - nog gevaarlijker. Steeds was Hazard bij de combinaties betrokken of probeerde hij zelf af te ronden, zij het zonder succes.

Suarez
Bij Anderlecht was er één lichtpunt in de eerste helft, één man met ideeën: Matias Suarez. Voor hem duurt het seizoen niet lang genoeg. Hij komt nu net op topniveau. Hem zien voetballen is een streling voor het oog. Sowieso is hij al een transfer op zich voor het komende seizoen. Anderlecht was vlak voor de rust toch nog twee keer gevaarlijk. De kopbal van Gillet kon nog makkelijk gered worden door Bossut, maar Nuytinck deed het hart van Dury toch even versnellen - de kopbal van de Nederlander spatte uit elkaar op de deklat. Propaganda voor het Belgisch voetbal was die eerste helft toch niet echt.

Dury zag dat Conte niet echt gelukkig was in z'n acties. Hij hield hem tijdens de rust in de kleedkamer en bracht Berrier in. De Fransman was op de bank begonnen, want niet echt aan zijn beste weken bezig bij Essevee. In de tweede helft weinig verbetering bij de thuisploeg. Pff, wat we te zien kregen in dat eerste kwartier was een kampioen onwaardig. Zulte Waregem nam zowaar over én scoorde. Een voorzet van Leye werd tegen door Naessens aan de tweede paal binnen geknikt. Zulte Waregem virtueel kampioen op dat moment. Maar het antwoord van de Anderlecht volgde meteen. Een vrije trap van Biglia - die afweek op Leye - belandde buiten het bereik van Bossut. Een gelukje dat Anderlecht goed kon gebruiken.

Rode Kouyaté
Zulte Waregem was toch een tijdje aangeslagen na die opdoffer. De slordigheden stapelden zich op. De bezoekers mochten vooral blij zijn dat ze niet meer schade opliepen. Suarez kreeg een dot van een kans maar besloot over doel. Spannend bleef het wel. Niet dat er nog lijn zat in het spel van Zulte Waregem, allang niet meer. Kouyaté verloor er zowaar het hoofd bij. Na een drieste tackle op Naessens kreeg hij - terecht - rood van Gumienny. Uiteraard krijg je dan nog tien prangende minuten. Van den Brom hield het al een tijdje niet meer langs de lijn. Maar verder dan enkele corners kwam Zulte Waregem niet meer. Een nieuwe titel voor paars-wit was dan al een feit.

Voor Olivier Deschacht de zesde titel, voor Silvio Proto de vijfde. Bij Anderlecht zit je goed als je prijzen wil pakken. Het was een zeer moeilijk seizoen voor de Brusselse trots, vooral na de winterstop. John Van den Brom heeft het examen doorstaan. Anderlecht is 15 miljoen en een titel rijker. De 32ste al. Daarmee staat paars en wit op eenzame hoogte in België. Anderlecht stond bijna het hele seizoen aan de leiding en rondde dat zondag af. Wie kan deze titel onverdiend noemen? Wij alvast niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties