Reactie Biglia: "Toekomst is duidelijk: ik vertrek"

Biglia: "Toekomst is duidelijk: ik vertrek"
Foto: © SC

Lucas Biglia heeft zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht gespeeld, zo zegt hij zelf. En hoe kan je mooier afscheid nemen dan met een titel waarbij je zelf voor de beslissende goal hebt gezorgd?

Biglia heeft al een paar keer gezegd dat hij vertrekt, maar nu is het definitief: voor de Argentijnse kapitein was het zijn laatste wedstrijd in paars-witte kleuren. "Hoe ik me voel? Vermoeid, dat vooral. Het is voor mij een zwaar seizoen geweest met alle kritiek die ik te verwerken kreeg. Maar mijn toekomst is duidelijk: ik heb met het bestuur gesproken en meneer Van Holsbeeck weet dat ik wil vertrekken. De zaken zijn duidelijk. Als er vijf miljoen euro op tafel komt, vertrek ik."

En als afscheidscadeautje scoorde Biglia de gelijkmaker die de titel en rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League opleverde. "Het is niet belangrijk wie er scoort. We hebben een heel seizoen hard gewerkt en het verschil gemaakt in de reguliere competitie."

Net ervoor had Olivier Deschacht nog gezegd dat Il Principito niet mag vertrekken, want dat hij onvervangbaar is voor Anderlecht. "Eerst en vooral: bedankt Oli voor die woorden, maar voor mij is het na zeven jaar tijd voor iets anders. Er is veel gebeurd en ook voor mijn carrière is het nodig een stapje hogerop te zetten. Ik wil er volgend jaar bij zijn op het WK en de bondscoach heeft me gezegd dat ik daarvoor hoger moet gaan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties