HAC eerste buitenlandse winnaar op Flanders Tennis-Foot Cup

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
HAC eerste buitenlandse winnaar op Flanders Tennis-Foot Cup
Foto: © SC

Voor het eerst heeft een buitenlandse deelnemer zich tot winnaar gekroond op de Flanders Tennis-Foot Cup. Het Franse HAC uit Le Havre versloeg in de finale FTA Futnet uit Tsjechië.

In de voorbije zeven edities was nog geen enkel buitenlands team er in geslaagd om de Flanders Tennis-Foot Cup te winnen. De laatste jaren tekenden steeds meer buitenlandse teams present op het tornooi. Tijdens de achtste editie was het dan toch prijs: een allereerste buitenlandse winnaar.

Heel wat bekende voetballers of ex-voetballers waren aanwezig op tennisvoetbaltornooi. De teams met BV’s plaatsten zich allen voor de zestiende finales. Daar sneuvelde het team van Gilles De Bilde en Alain De Nil echter meteen. Wat later sneuvelde ook het team van Gunter Schepens, tegen latere winnaar HAC.

Uiteindelijk schopten HAC en FTA Futnet het tot de finale van het tornooi. Het stond toen dus al vast dat er een buitenlandse winnaar zou volgen. In een zinderende eindstrijd toonden de Franse zich net iets beter dan de Tsjechen. Het werd twee keer 15-13 en zo mocht HAC zich uiteindelijk de sterkste noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties