Aanval blijft Wase achilleshiel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Aanval blijft Wase achilleshiel
Foto: © SC

Waasland-Beveren lijkt wel een duiventil. De fusieclub trok de voorbije weken alweer zestien spelers aan, maar de aanval blijft een pijnpunt.

Waasland-Beveren staat voor het jaar van de bevestiging. Op de Freethiel werd het behoud vorig seizoen relatief gemakkelijk afgedwongen. Toch zorgde vooral de aanval voor grijze haren op de bol van Glen De Boeck.

Ondertussen staat de teller bij de fusieclub op zestien nieuwkomers (vorig seizoen zag W-B negentien nieuwe voetballers passeren, nvdr.), maar volgens De Boeck mogen er daar nog enkele bijkomen.

"Dit seizoen viel die grote instroom van spelers niet te vermijden", vertelt Danny De Maesschalck in Sport/Voetbalmagazine. "Als promovendus werkten we vorig seizoen met contracten van korte duur, maar nu wordt er een basis gelegd voor de toekomst. Een stabiele eersteklasser trekt jaarlijks een vijftal nieuwe spelers aan."

Club werd gebruikt

Ondertussen blijft het schoentje knellen in het aanvallende compartiment. Waasland-Beveren zag met Christophe Lepoint, Stijn De Smet en Jordan Remacle heel wat scorend vermogen verdwijnen. Bovendien grepen de geelhemden naast Franck Berrier, Hernan Losada en Ernest Nfor. "Het is de bedoeling om minstens nog een flankaanvaller en een spits aan te trekken", gaat de sportief verantwoordelijke verder. Dat die namen een andere club kozen? Ik heb de indruk dat onze club vooral werd gebruikt om prijzen aan te scherpen."

Ook De Boeck beseft dat er vooraan versterking nodig is om een rustig seizoen te draaien. "Een spelsysteem uitwerken zonder te weten wie ik in de aanval kan plaatsen, is moeilijk. Ik heb het als trainer niet in de hand, maar ik wil zeker nog een vijftal versterkingen zien opdagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties