Brepoels: "Misschien wel als assistent aan de slag"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Brepoels: "Misschien wel als assistent aan de slag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guido Brepoels zag vorige week een Grieks avontuur door de vingers glippen. Maar hoe is het verder nog met de Eigenbilzenaar? "Ik hou me momenteel vooral bezig met het huishouden", aldus de goedlachse oefenmeester.

Door Cédric De Volder

Guido Brepoels leek begin vorige week zeker van een Grieks avontuur bij Fostiras Tavros. De voormalig oefenmeester van onder meer Oud-Heverlee Leuven, KSK Tongeren en STVV liet de Belgische kerktoren echter niet achter zich. Hoe maakt Brepoels het momenteel?

“Het klopt dat ik enkele dagen in Griekenland ben geweest”, vertelt de Limburger in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Op sportief vlak sprak het project me zeker en vast aan. Die club had zelfs geen spelers meer en wordt nu onder Belgische leiding (zakenman Carlo Vandekerkhof heeft er de touwtjes in handen, nvdr.) uit een diepe put geholpen. Waarom ik niet meeging in het verhaal? Ik had geen zekerheid. En in zo’n geval is het moeilijk om alles en iedereen achter te laten en simpelweg te vertrekken.”

"Waarom ik niet naar Griekenland trok? Ik had geen zekerheid en wil in zo'n geval niet alles en iedereen zomaar achterlaten"

“Ik hou me dan maar bezig met het bekijken van tal van voetbalwedstrijden”, gaat de Eigenbilzenaar onverstoord verder. “Ik vind het ongelooflijk boeiend om te zien hoe pakweg KV Kortrijk, Sporting Lokeren en KRC Genk op tactisch vlak uitpakken. Of ik al aanbiedingen heb ontvangen? Het is natuurlijk nog wat vroeg in het seizoen. Misschien ga ik binnenkort wel ergens aan de slag als assistent-trainer. Als ik in zo’n takenpakket mijn ding kan doen, haal ik daar zeker mijn neus niet voor op.”

Ondertussen moet een mens wel de (vrije) dagen vullen. “Ik moet natuurlijk het huishouden doen”, knipoogt Brepoels. “De kans bestaat dat ik in september een cursus ga volgen. Misschien iets met talen om de communicatie met buitenlandse spelers te verbeteren. (lacht) Ik probeer natuurlijk ook dagelijks te sporten om mijn conditie op peil te houden.”

Donderdag verschijnt op Voetbalkrant.com een uitgebreid interview met Guido Brepoels. De oefenmeester geeft er zijn kijk op onder andere de Jupiler Pro League, het niveau in tweede klasse en het Nederlandse competitiemodel. Mis het niet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties