"Het was Gent of niets"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
"Het was Gent of niets"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sloan Privat werd zopas voorgesteld als de nieuwe aanwinst van KAA Gent. De transfer van de spits had heel wat voeten in de aarde, maar na een bezoek aan de Arteveldestad was hij overtuigd. Hij tekent een contract van vier seizoenen.

Sander De Graeve in Gent

Het duurde lang vooraleer Gent zijn nieuwe aanwinst kon voorstellen. Coach Fernandez verwachtte hem vorige week al. "Het waren erg moeilijke weken voor mij. Zeker omdat de transferperiode binnenkort al sluit. Er was dus niet veel tijd meer", aldus de Franse spits.

Privat koos voor Gent omwille van het totaalplaatje. "De ambities die de club uitspreekt, de structuur, het professionalisme,... het klopte allemaal. Ook het stadion, dat is echt magnifiek. In het begin stelde ik me vragen, maar je moet altijd ter plaatse gaan kijken. Toen ik hier kwam twijfelde ik niet, het stond me allemaal aan. Het Belgisch voetbal stijgt ook in niveau."

"Geen keuze voor het geld"

Volgens Mogi Bayat is het Belgisch voetbal aan het veranderen. "De transfers van N'Sakala, Yohann Thuram, Sloan Privat naar respectievelijk Anderlecht, Standard en Gent en de terugkeer van Fabien Camus Racing Genk tonen een verandering aan. Dat zijn allemaal jongens die vorig seizoen tussen de 25 en 38 matchen speelden in de Franse eerste klasse en toch voor een Belgische club kiezen."

De spits had nochtans voldoende opties, geeft ook zaakwaarnemer Mogi Bayat toe. "Hij kon naar Saint-Etienne, een Duitse, een Engelse, een Turkse en een Russische club maar koos voor Gent. Hij maakte een weloverwogen keuze en plaatste zijn carrière boven het financiële. Dit was geen keuze voor het geld."

Privat had voorheen nog niet van coach Fernandez gehoord, maar ontmoette hem bij een eerder bezoek aan de club. "Het is een trainer met een erg mooi cv. Hij kan me veel bijleren." Ook Bayat onderstreept het belang van dat bezoek.

"Een mooie dame versieren kost ook tijd"

"Hij kwam de voorzieningen bekijken, sprak met de coach en bracht een dagje door in Gent. Daarna kwam hij nog eens terug. Uiteindelijk maakte hij zijn keuze, het zou Gent worden en niets anders. Hij was zelfs bereid om zijn contract bij Sochaux uit te doen en daarna te vertrekken."
 

Bayat eindigt nog met een kwinkslag. "Dat het zo lang duurde? Een mooie dame versieren, dat kost toch ook tijd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties