Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (01)

Gentil Dossche

Op de openingsspeeldag van de competitie 2013-14 werden de toeschouwers direct verwend met maar liefst 36 treffers. Koen Schockaert zorgde voor een hattrick, terwijl Tom Ponnet, Joost Smet, Yannick Van Impe en Niek Van Sprundel 2 keer scoorden.

Met 8 nieuwkomers in de hoogste provinciale reeks was pronostikeren bij voorbaat een verloren zaak.

Merelbekeopende de debatten en kreeg Ninove over de vloer. De nr. 3 van vorig seizoen startte sterk maar na de rust zette de promovendus orde op zaken. Van Hijfte-Ysebaert 1-0, Bellon 1-1, De Crick 1-2, Uyttenhove 1-3

Maldegemzette Jong Lede al snel op achtervolgen maar de vreugde duurde niet lang. In het laatste halfuur ging de thuisploeg helemaal onderuit. Goeminne 1-0, Schockaert 1-1, De Schepper 1-2, Schockaert 1-3 en 1-4

Al vroeg keek Rapide Lebbeke tegen een dubbele achterstand aan. Een plots wakker geschudde thuisploeg dwong Appelterre achteruit en de bezoekers plooiden. Wantens 0-1, Meuleman 0-2, De Pauw 1-2, Verroken 2-2, Van Impe 3-2 en 4-2

In de Wase derby mocht Melsele eerst juichen tot Kruibeke zijn trefzekerheid toonde. De aansluitingstreffer aan de rust brak echter de lokale veer. Erkoc 0-1, Pieters 1-1, Vertonghen 2-1, Salembier 3-1, Smet 3-2 en 3-3, Vinck 3-4

Laarne-Kalkenbegon furieus bij Lovendegem maar strandde op het doelhout. Na de rust klommen de bezoekers toch op voorsprong al zorgde de thuisploeg snel voor een billijke puntendeling. Van Wingen 0-1, De Keukeleire 1-1

Een technisch sterker Petegem neutraliseerde snel de lokale voorsprong. Na de rust kon de thuisportier nog een paar keer het noodlot afwenden maar toch moest Ursel zijn meerdere erkennen. Declerck 1-0, Claerhout 1-1, Joye 1-2, Crispyn 1-3

Zelzate werd pas wakker toen Lochristi al 2 keer had gescoord. Met de aansluitingstreffer nog voor de rust en de gelijkmaker een kwartier voor tijd kregen beide ploegen wat ze verdienden. Ponnet 0-1 en 0-2, Van Sprundel 1-2 en 2-2

Ook Dikkelvenne zorgde aan het halfuur voor een dubbele voorsprong maar vergat dan af te maken. Eine nam de match over in de 2de helft al kwam de gelijkmaker er pas in de slotminuten. Van der Haegen 1-0, Mertens 2-0, Vanderbeck 2-1, Vergucht 2-2

Speeldag 02: zaterdag: Ninove – Dikkelvenne (19u30) en Melsele – Ursel (20u). Zondag (15u) Appelterre – Maldegem, Eine – Lovendegem, Laarne-Kalken – Kruibeke, Lede – Merelbeke, Lochristi – Rapide Lebbeke en Petegem – Zelzate.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499