Hoefkens: "Altijd fan blijven van Club Brugge"

Hoefkens: "Altijd fan blijven van Club Brugge"
Foto: © SC

Carl Hoefkens keert dit weekend met nieuwe club Lierse even terug naar ex-club Club Brugge. "Dat is een heel speciaal gevoel", aldus de verdediger.

Door Aernout Van Lindt

Lierse moet vol aan de bak in Club Brugge. Voor nieuwkomer Carl Hoefkens een speciaal gevoel, want hij was tot voor kort speler van blauw-zwart. "Het zal de eerste keer zijn dat ik terug in Brugge ben en dan nog met Lierse. Dat wordt een heel speciaal gevoel", aldus de verdediger.

Van revanche is geen sprake: "Ik heb een fantastische tijd gehad in Brugge. Ik woon nog in de buurt, ik heb er nog veel topcontacten. Ik zal altijd een zwak hebben voor Club Brugge en fan blijven van blauw-zwart", aldus Hoefkens.

"Niemand verwacht dat we iets pakken in Brugge"

"Van mij mogen ze alle wedstrijden winnen dit seizoen, behalve die tegen Lierse dan. Want ik wil wel altijd winnen." En dat is zelfs mogelijk volgens de speler van Lierse: "Dit is een van de gemakkelijkste wedstrijden van het seizoen. Niemand verwacht dat we iets pakken in Brugge, dus kunen we vrij spelen."

En wat als Lierse dan stunt? "Daar gaan we in ieder geval alles aan doen. Als het lukt, dan ga ik gigantisch blij zijn voor Lierse."

"Zou niet vieren als ik scoor"

Het is natuurlijk nog maar de vraag of Hoefkens zal kunnen meespelen tegen Club Brugge: "Ik verwacht dat ik op de bank zal starten. Ik miste de voorbereiding, maar heb de voorbije weken hard getraind en ben in orde."

"Het zou leuk zijn om te kunnen invallen, dat weet je nooit op voorhand. Spelen is uiteindelijk niet het belangrijkste. Ik hoop dat Lierse wint en ik wil graag mijn steentje bijdragen." Is invallen en scoren een optie? "Het is altijd mogelijk. Maar als ik zelf zou scoren, dan ga ik mijn doelpunt wel niet vieren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties