Interview Dendoncker: "Club Brugge kwam zelfs bij mijn ouders aankloppen"

Dendoncker: "Club Brugge kwam zelfs bij mijn ouders aankloppen"
Foto: © SC

Leander Dendoncker is één van die piepjonge talenten die uit de voetbalschool van Neerpede komt opgedoken. De voorbije week kwam Club Brugge zwaar aan de mouw van de 18-jarige verdediger (?) trekken, maar donderdag verlengde hij zijn contract bij paars-wit tot 2016: "Een makkelijke keuze".

Dendoncker is een jongen met het hoofd stevig op de schouders. Hij zet momenteel alles op zijn voetbalcarrière, maar houdt zich ondertussen ook bezig met Spaanse lessen. "En volgend jaar ga ik misschien toch nog iets studeren om de dode momenten op te vullen. Wat? Dat weet ik nog niet. Misschien iets in de richting van bedrijfsbeheer", vertelde de rustige jongeman ons. "Dat Spaans is niet echt carrièregericht nee. (lacht) Ik vind het een mooie taal en het lukt me toch al om een deftig gesprek met de Spaanstaligen op de club te voeren."

"Het was geen moeilijke keuze tussen Anderlecht en Club"

Donderdag verlengde hij zijn contract bij paars-wit tot 2016. "Ik ben de club heel dankbaar en ik wil hen tonen dat hun vertrouwen terecht was", knikt Dendoncker. "Ik voel dat ik sinds vorig jaar heel wat vooruitgang geboekt heb. In het begin was het wat moeilijk, want het tempo bij de eerste ploeg ligt toch een pak hoger. Nu voel ik me goed en ik ga toch proberen zoveel mogelijk speelminuten dit seizoen te vergaren. Maar ik heb ook geduld hoor. Echte doelstellingen heb ik nog niet. Ik wil groeien vooral."

Dat Club Brugge vorige week de pressing voerde om hem naar Jan Breydel te halen, zal echter wel niet vreemd geweest zijn aan die plotse contractverlenging. Een beetje een bizarre situatie, want Club voerde openlijk de forcing en ging bij zijn ouders aankloppen terwijl hij nog onder contract ligt bij Anderlecht. "Ze zijn gaan aankloppen bij mijn ouders ja. Ze probeerden hen te overtuigen, maar ik ben 18 en het is nog steeds mijn keuze. En een moeilijke was het niet. Ik heb altijd de intentie gehad om hier te verlengen als Anderlecht langer met me door wou."

"Met mij zelf heeft Club niet gesproken. Dat gaat allemaal via mijn manager (Christophe Henrotay, nvdr.). Mijn ouders willen trouwens ook dat ik hier slaag, bij de grootste club van België. Zij hebben me ook aangeraden om te blijven. Anderlecht is altijd eerlijk geweest met mij, zowel op schoolgebied als hier, op de club. Ik was zelf heel zeker van mijn keuze."

Op eigen benen

Nochtans is het gezin Dendoncker ietwat verdeeld. "Mama supportert voor de West-Vlaamse ploegen, vooral omdat ze fier is op haar afkomst. Mijn vader en grote broer zijn altijd al hevige supporters van Anderlecht geweest", aldus Dendoncker die wel geflatteerd was met de interesse. "Het is altijd leuk om te horen dat er belangstelling is. Maar de situatie is nu duidelijk."

Zelf wil hij met zijn Spaanse talenkennis later in het zuiden gaan wonen, maar voorlopig zal hij het moeten stellen met hartje Anderlecht. "Het nieuwe contract houdt ook in dat ik een appartement krijg, vlak naast het Westland Shopping Centrum. Hetzelfde waar ook Mbemba en Acheampong zitten. Ja, vanaf nu is het volledig op eigen benen staan. (lacht)"

En nu is het dus wachten op de grote doorbraak. Of zal het toch nog een poosje bij de beloften blijven? "Liefst bij de eerste ploeg natuurlijk. Vorig seizoen had ik een droomjaar bij de beloften met die winst in de Viareggio Cup. Uit die generatie is heel wat talent voortgekomen. Zelf hoop ik zo veel mogelijk bij het eerste elftal te spelen, maar het stoort me niet om bij de beloften te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties