Analyse Het 'Rednic-effect' gecounterd door eigen fysiek

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Het 'Rednic-effect' gecounterd door eigen fysiek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gent-coach Mircea Rednic stond gisteren voor zijn debuut in de Ghelamco Arena. Tegenstander was Racing Genk. De thuisploeg deed het een klein uur goed, maar daarna was het over en out.

Door Sander De Graeve

Gent begon gretig en scherp aan de partij en creëerde een heleboel kansen. Dat het aan de rust meer verdiende dan die 1-0 voorsprong was duidelijk. Mircea Rednic gokte op revanchegevoelens van enkele spelers en wijzigde het team uitgebreid.

Aan de aftrap kwam uiteindelijk een sterk gemotiveerde ploeg waar dadendrang en dreiging van uit ging. Rednic had zijn pionnen goed opgesteld en, ondanks de korte tijd die de nieuwe coach kreeg voor de eerste match, iedereen wist perfect wat zijn taak op het veld was.

Een klein uur, zo lang hield Gent het vol. Net zoals op Leuven en in Brugge kon de thuisploeg geen volledige wedstrijd het niveau aanhouden. De reden werd pijnlijk duidelijk. AA Gent kon fysiek niet mee met het sterke Racing Genk van Mario Been.

Genk speelde het sluw en uitgekookt, het liep geen meter te veel. De thuisploeg deed dat, in al het enthousiasme, wel. Toch is het vreemd om na goed een half uur wedstrijd verschillende profspelers er zichtbaar vermoeid te zien bij staan. Rednic heeft nog werk in Gent, veel werk. Op zijn inbreng werd goed gereageerd, maar wij zijn benieuwd wat een topfit Gent op deze manier kan bereiken. Fysieke training in de interlandbreak, een must.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties