Plessers, gewezen toptalent met spierziekte

Plessers, gewezen toptalent met spierziekte
Foto: © SC

Jan Plessers stond een achttal jaar geleden te boek als een groot talent. Tot een doorbraak kwam het nooit, dankzij een spierziekte.

Jan Plessers stond te boek als een groot talent en speelde zelfs op 17-jarige leeftijd bij PSV. Daar kwam de doorbraak echter niet, in tegendeel: Plessers leek stil te vallen in zijn ontwikkeling en werd doorgestuurd naar KVSK United. 

Daar werd voor de toen 20-jarige Plessers de zware diagnose gesteld: de ongeneeslijke spierziekte ALS. Die ziekte legt de spierfuncties binnen enkele jaren volledig stil, waardoor verder leven onmogelijk is. Totnogtoe vond nog geen enkele dokter een echte remedie tegen de ziekte.

Enkel in China beweerden in die tijd medici de ziekte te kunnen bestrijden. Daarom besloot de familie van Jan om naar het Oosten af te zakken, waar hij een experimentele behandeling zou gaan krijgen. Daarvoor was geld nodig, wat een hele stroom aan acties met zich mee bracht. Voetbalkrant.com stak toendertijd meer dan een handje toe om ALS onder de aandacht te krijgen en om geld in te zamelen. Dat kan u HIER of HIER nog eens nalezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties