Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Yoni Buyens

Joris De Wolf
| 0 reacties
Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Yoni Buyens
Foto: © SC

Vanavond gaan de Rode Duivels op zoek naar de kwalificatie voor het WK 2014. Het Belgische landschap is momenteel bezaaid met grote schermen om de wedstrijd te volgen. Waar bouwen de Belgische profvoetballers vanavond een (bescheiden) feestje?

Door Joris De Wolf

Elke zelfrespecterende Belg zal vanavond op een groot scherm of gewoon op televisie naar de wedstrijd van onze Rode Duivels kijken. Voor het eerst in twaalf jaar kunnen we ons terug kwalificeren voor een groot toernooi. Standard-middenvelder Yoni Buyens weet ook al wat te doen. “Ik ga op mijn gemak thuis kijken samen met de familie”, zegt de 25-jarige Buyens in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Als echte Belg ben ik supporter van onze nationale ploeg, dat spreekt voor zich.”

Volgens Buyens moeten de troepen van bondscoach Marc Wilmots zeker in staat zijn om met een gelijkspel terug te keren naar Brussel. “We mogen de Kroaten niet onderschatten, maar we hebben zeker kwaliteit genoeg om een goede prestatie neer te zetten in Zagreb. Ik gok op een gelijkspel.”

“Met Romelu Lukaku heeft de nationale ploeg zeker een waardige vervanger voor Benteke. De voorbije weken heeft hij heel goed gepresteerd bij Everton. Ik ben er van overtuigd dat Romelu die positieve lijn kan doortrekken.” Ook op verdedigend vlak moet Wilmots puzzelen. Kapitein Vincent Kompany is er door een blessure niet bij. “Ook al is Kompany een van de beste verdedigers ter wereld, met spelers als Lombaerts en Vermaelen hebben we goede vervangers genoeg”, besluit Buyens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties