Top&Flop Boucaut en Kara

Boucaut en Kara
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Alexandre Boucaut

Zelden een scheidsrechter gezien die onder zoveel druk stond als Alexandre Boucaut dit weekend. Als scheidsrechter in Standard - Club Brugge werd hij op voorhand al afgemaakt door Blauw-Zwart via hun website. Elke beslissing zou met argusogen gevolgd worden. En ook al was het geen al te moeilijke wedstrijd naar de normen van een Standard - Club Brugge, het was heel leuk om zien hoe goed Boucaut zijn streng trok. Geen foute beslissing en man van de match. 

Lokeren

Op vrijdagavond swingde Lokeren al als een tiet tegen KV Mechelen. Dit team is in de breedte duidelijk sterker geworden dan het team van vorig jaar. Als play-off I gehaald kan worden, lijken de Waaslanders dit seizoen misschien wel een eindje langer mee te kunnen spelen om de prijzen. Patosi en Dutra toonden dat Harbaoui steun kan krijgen indien nodig, ook De Pauw speelde goed en achterin stond het als een huis.

Canesin

Fernando Canesin beleefde bij Anderlecht niet al te leuke tijden en ook zijn overstap naar Oostende was tot op heden geen onverdeeld succes. Dit weekend kreeg hij bij de Kustboys een basisplaats, en die kans liet hij nu niet liggen. Met een dijk van een partij zorgde hij mee voor de overwinning en zo krijgt de club weer wat ademruimte. 12 punten halfweg het seizoen is - naar normen voor Oostende - meer dan iemand verwacht had bij het begin van het seizoen.

FLOP

Kara

Als zelfs je trainer het zegt na de wedstrijd: "dat was een stomme rode kaart." Dan weet je het wel: dit was niet mijn beste move. Kara was de voorbije weken steevast top in de verdediging van Racing Genk, maar zondag ging het licht uit. Meteen goed voor rood na tien minuten spelen en zo eigenlijk de nederlaag tegen Anderlecht op zijn geweten. De Limburgers plooiden en kraakten in de slotfase.

El Ghanassy

Yassine El Ghanassy mag zich herbronnen. Wat de speler van AA Gent op 45 minuten liet zien dit weekend was allesbehalve om over naar huis te schrijven. Niets leek te lukken, de frustratie stak de kop op en een wissel aan de rust was niet meer dan terecht. El Ghanassy kan veel met een bal, maar moet het soms zakelijker houden om ook resultaat te boeken, zeker als AA Gent slecht draait is dat de beste remedie.

Lierse

Verliezen kan de beste ploeg overkomen, maar als je op het veld van OH Leuven - een club in de touwen - geen enkele kans kan weten bij elkaar te spelen, dan zit je niet in een hausse. Waar Dolly Menga vorige week nog schitterde, was hij nu weer een heel erg bleek. Al kreeg hij niet echt aanvoer: het middenveld sloot onvoldoende bij om de schwung in het team te krijgen. En zo ziet Lierse zowel Leuven als Oostende drie punten dichterbij komen.

Ongeluksvogel van de week: Bob Peeters

Zelden een coach zo blij gezien als Bob Peeters deze week om terug aan de slag te mogen. Als je 'maiden match' met een ploeg als Waasland-Beveren een trip naar het Regenboogstadion is, voel je natuurlijk wel al de bui hangen. De coach weerde zich dapper met zijn team, maar ging finaal toch onderuit. De kwaliteiten zitten ergens, maar zijn nog diep verborgen. Peeters zal geluk nodig hebben om punten te rapen, dat ontbrak tegen Zulte Waregem alvast en het parcours voor de volgende weken is niet makkelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties