Van den Brom op zijn hoede: "Charleroi speelt fris en herkenbaar"

Van den Brom op zijn hoede: "Charleroi speelt fris en herkenbaar"
Foto: © SC

Anderlecht trekt vanavond naar Charleroi op volle kracht. John van den Brom is de nederlaag van vorig seizoen op het veld van de Carolo's duidelijk nog niet vergeten en is dan ook op zijn hoede.

Van den Brom gooide met bloemetjes naar de komende tegenstander. "Ik ben heel enthousiast over Charleroi. Ze spelen altijd fris en herkenbaar voetbal. Ze hebben geen schrik om te voetballen. En natuurlijk denk ik dan terug aan die match van verleden jaar. We speelden toen echt niet goed en verloren verdiend. Ik denk dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden. Zoals iedereen zullen ze met het mes tussen de tanden tegen ons voetballen."

Anderlecht moest op Genk met een noodelftal de wei in, maar daar hoeft Van den Brom nu niet voor te vrezen. "Iedereen is fit, ook Proto, Gillet en Vargas. Ik heb dus - op Mati na - een volledig fitte kern. Iedereen zal moeten vechten voor zijn plaats, maar we hebben ook iedereen nodig. Kljestan is volgende woensdag geschorst, maar daar zal ik voor Charleroi nog geen rekening mee houden. De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste."

Anderlecht volgde op een bepaald moment op tien punten van Standard, maar halfweg de reguliere competitie is dat verschil nog amper drie punten. "Dat is allemaal leuk voor de pers om daar statistieken en zo over boven te halen, maar ik hou daar geen rekening mee. Toen we tien punten achter stonden, was ik niet bezig met Standard, maar enkel met onszelf. We hebben zelf genoeg problemen gehad. Het doel nu is om de kloof nog kleiner te maken en indien mogelijk zelfs een voorsprong opbouwen voor de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties