Kums keert eenmalig terug naar Kortrijk: "Supporters zijn altijd goed voor mij geweest"

Kums keert eenmalig terug naar Kortrijk: "Supporters zijn altijd goed voor mij geweest"
Foto: © SC

Sven Kums mag zondagavond met Zulte Waregem op zoek naar alweer een driepunter. Daarvoor keert hij terug naar het stadion van KV Kortrijk, waar hij in het verleden drie jaar de dienst uitmaakte. De middenvelder heeft vooral goede herinneringen aan zijn periode daar.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ik heb daar een mooie periode gehad”, aldus Kums over KV Kortrijk. “Ik heb er veel leuke herinneringen aan. Het was uiteindelijk een beetje de club waar het voor mij allemaal begon. Ze hebben ook een goede thuisreputatie met positieve fans.”

Het is dan maar de vraag hoe die fans hun ex-speler zullen verwelkomen: “Ik weet niet hoe ze zouden reageren. Ik ben natuurlijk naar de concurrentie, naar de rivaal gegaan. Maar ze zijn altijd goed voor mij geweest, dus het is zeker tof om terug te keren – al ben ik er niet al een maand mee bezig of zo”, legt Kums uit. “Al heb ik weinig tot geen contact meer met de huidige kernspelers.”

“Maar voor de supporters is het zeker iets speciaals, voor hen wil je dan toch altijd iets extra geven. Dat was toen ik bij Kortrijk speelde ook al zo, het leeft wel bij de fans en het blijft een speciale match, een leuke derby.”

“Zulte Waregem sportief gezien een stapje hoger”

Ook KV Kortrijk trok deze zomer aan de mouw van Kums. “Klopt, zij wouden me ook terug. Maar sportief gezien was Zulte Waregem een stapje hoger. Ze hadden vorig jaar een goed seizoen en waren zeker van Europees voetbal dit jaar, dat was een belangrijk gegeven.”

De middenvelder van Zulte Waregem verwacht zeker geen makkelijke wedstrijd: “Het zal moeilijk worden, thuis is Kortrijk altijd goed. Dat ze nu 4 op 12 hebben, wil niet echt zeggen dat ze een mindere periode hebben. Santini scoort vlot, hem zullen we zeker in de gaten moeten houden. Vanhaezebrouck zal ze wel opnieuw goed neerzetten”, beseft Kums.

“Match per match bekijken”

Het gesprek aan de tafel in de perszaal aan de Gaverbeek wordt steeds luchtiger: “Ik hoor dat Zulte Waregem nu vaak wint van Kortrijk. Dat was in mijn tijd bij Kortrijk niet zo. En of we gaan winnen als we achterkomen? Het is niet de bedoeling om op achterstand te komen zondag.”

Wat is het doel voor de komende weken van Zulte Waregem, met een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg in de Beker van België, tegen Rubin Kazan en in de competitie. “We gaan Kortrijk op twaalf punten zetten”, lacht Kums. “Nee, we moeten het match per match bekijken. We zijn goed bezig, maken het de topploegen lastig en staan op die tweede plaats. Dat moeten we proberen volhouden.”

“We hebben een brede kern met veel goede spelers”, aldus nog Kums. “Iedereen heeft de mogelijkheden om te spelen. We denken nog niets over ons Europees verhaal, het blijft moeilijk om door te gaan. Iedereen is nog kanshebber in onze groep, dus we zijn er nog niet. Maar als we doorgaan krijgen we wel sowieso een leuke tegenstander denk ik.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties