Ook werkloze Stijnen hangt een schorsing boven het hoofd

Ook werkloze Stijnen hangt een schorsing boven het hoofd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het incident tijdens de match van Sporting Hasselt tegen Verviers kan - naast de schorsing voor Arne Nilis - ook serieuze gevolgen hebben voor Stijn Stijnen. De voorzitter van de club was immers ook betrokken bij het tumult tijdens de match.

Ook Stijnen kan drie maanden schorsing krijgen. Tijdens de match gooide Arne Nilis een bekertje water naar de scheidsrechter, maar ook Stijnen zou betrokken geweest zijn, al spreekt hij dat wel tegen. "Ik stond in de neutrale zone na de wedstrijd, wat normaal niet mag," doet Stijnen zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. "Maar de enige reden waarom ik daar stond, was omdat de politie me gevraagd had om de gemoederen wat te bedaren. De politie heeft dat ook bevestigd bij de bond. Dat er nu drie maanden schorsing boven m'n hoofd hant, is belachelijk. De bondsprocureur vroeg de vrijspraak."

Voor Stijnen kan dat verregaande sportieve implicaties hebben, want de straf gaat pas in als hij opnieuw aangesloten is bij een club. Momenteel is hij immers niet aangesloten bij de KBVB en dus zal een eventuele schorsing pas effectief worden als hij opnieuw een club gevonden heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties