Derby van het Waasland in beker: "Niemand gaat ervan uit dat wij verliezen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Derby van het Waasland in beker: "Niemand gaat ervan uit dat wij verliezen"
Foto: © SC

Waasland-Beveren krijgt vanavond het bezoek van Sporting Lokeren. Een derby in de beker, dat moet wel vonken geven. Voetbalkrant.com had een gesprek met beide supportersclans.

Waasland-Beveren is al een tijdje in hetzelfde bedje ziek. Het team van Bob Peeters pakt weinig punten en heeft heel wat moeite om tot scoren te komen. Filip Baetens, voorzitter van supportersclub Freethielboys, hoopt vanavond op een kentering. “Bovendien willen we revanche voor de slechte wedstrijd van eind oktober (toen Lokeren met 0-2 kwam winnen op de Freethiel, nvdr.).”

“Goed resultaat en we zijn vertrokken”

Baetens hoopt vooral op een goeie mentaliteit van de spelers. “Ze moeten hun mouwen opstropen, want een derby in de beker, dat is toch speciaal. Die 0-2-nederlaag in de competitie is blijven hangen. We waren toen heel, heel slecht. Op die manier verliezen van de aartsvijand doet pijn. Het is tijd voor de kentering. Een goed resultaat neerzetten tegen Lokeren en we zijn vertrokken.”

Maar ook de supporters van de tegenpartij hopen op een reactie van hun team. Lokeren ging afgelopen weekend onderuit bij rode lantaarn Bergen, iets wat toch is aangekomen. “Één mindere match, dat kan al eens voorvallen. Maar nu opnieuw verliezen is allesbehalve een optie”, aldus Tim Hoste van supportersclub Sporting Fans United.

"Niemand gaat ervan uit dat Lokeren zal verliezen"

“Bovendien is en blijft de beker de kortste weg naar Europa. Dat het net een derby in de beker is, maakt het wat specialer, maar uiteindelijk gaat niemand ervan uit dat wij verliezen. Gelet op de stand kunnen wij met niet minder dan een overwinning vrede nemen.”

Bij Lokeren spelen verschillende spelers uit de eigen streek of kweek. De jongens van Peter Maes weten dus hoe belangrijk deze match is voor de fans. “Tuurlijk. Bij ons beseffen ze dat maar al te goed. Op training wijzen de fans hen voorafgaand op de derby ook nog eens extra op hun plichten”, besluit Hoste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties