Reactie Gillet opgelucht winterstop in: "De rust is teruggekeerd"

Gillet opgelucht winterstop in: "De rust is teruggekeerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet heeft zijn plaatsje op het middenveld gevonden bij Anderlecht. De Luikenaar is de schakel die zowel verdedigend als aanvallend heel wat werk opknapt. Tegen Zulte Waregem bekroonde hij dat met 'een goal', maar die zal waarschijnlijk wel op naam van Malanda komen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Voor Gillet was het officieus zijn vijftigste doelpunt voor Anderlecht. "Geen slechte statistieken", lachte hij. "Maar ik denk dat het doelpunt maar voor vijftig procent op mijn naam staat. De verdediger doet ook een deel. Het is spijtig dat we geen van onze andere kansen afmaakten, want we hadden er genoeg. En tegelijk hebben we weinig weggegeven tegen Zulte Waregem. En dat is toch uitzonderlijk voor hen, want meestal dwingen ze ook genoeg kansen af. We behielden de organisatie en toch konden we kansen afdwingen."

Anderlecht kan na de goede prestatie vorige week tegen Standard en de winst tegen Essevee met een goed gevoel de winterstop in. Na een woelige periode lijken de puzzelstukken dan toch stilaan in elkaar te vallen. "Een zeven op negen in die laatste drie wedstrijden is niet slecht. Al was de coach wel kwaad, want hij wou 9 op 9", grapte hij. "De rust is teruggekeerd op Anderlecht en dat doet deugd. Het begint te klikken, maar dat wil niet zeggen dat de coach nu zijn vaste elf heeft. Voor mezelf is het wel leuk om weer op het middenveld te spelen."

"Scheids geeft altijd voordeel aan doelman"

Er waren drie fases waarbij Anderlecht al vroeger de score had kunnen openen, maar Gumienny floot de doelpunten telkens terug. "Bij mijn afgekeurd doelpunt werd de fout begaan door Kouyate. Heel licht, maar de scheids geeft in zo'n geval altijd voordeel aan de doelman. En Mitrovic verzekerde me dat hij die bal met de borst meenam. En van buitenspel was er al helemaal geen sprake. Maar we gaan vandaag zeker niet klagen over de arbitrage."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties