FUTSAL: Dolce Vita Morlanwelz voorgesteld

FUTSAL: Dolce Vita Morlanwelz voorgesteld
Foto: © SC

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Door Aernout Van Lindt

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: Dolce Vita Morlanwelz.

Voorstelling Team

Dolce Vita Morlanwelz is een middenmoter in het Futsal in België. Het staat ook dit seizoen in de middenmoot en doet het behoorlijk dit jaar, m

Clubkleuren: zwart-wit
Thuiszaal: Salle Lucien Walraevens, Morlanwelz
Voorzitter: Laurent Cordier

Doelmannen: 

Luca Cragnaz, Damien Deprez, Jérôme Baldan 

Spelers:

Sébastien Fusella, Mohamed Oubella, Anass El Azzouzi, Gianni Volpe, Sébastien Deswijsen, Nadjim Ramdani, Abdessamad Dendane, Dimitri Bial, Jéremy Jarema, Marco Carnoli, John Salvatori, Marco Ferrian.

Filosofie

Morlanwelz heeft als belangrijkste doelstelling overleven in de hoogste voetbalklasse. Daar slagen ze toch al een aantal jaren op rij in. Verder lijkt het ons vooral zaak om te genieten van La Dolce Vita, zoals ze in hun naam zetten en soms tonen met bijzonder veel creatieve spelers.

Palmares

De club uit Morlanwelz is piepjong (oprichting in 2010). Ze werden meteen kampioen in de tweede klasse van het Futsal, sindsdien zitten ze in de hoogste klasse. Prijzen pakten ze daar nog niet.

Topper

Met Abdessamad Dendane heeft Dolce Vita Morlanwelz een heuse international in de rangen. Hij zorgt met briljante ingevingen voor een klasse-injectie bij de ploeg uit Morlanwelz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties