Interview "Nog niets concreet"

Koen Donvil
| 8 reacties
"Nog niets concreet"
Foto: © SC

Frank Boeckx kreeg deze week te horen dat AA Gent geen beroep meer zal doen op hem. De doelman mag zelfs niet mee op oefenstage. Zolang er zich geen andere club aandient, zal 'Frank The Tank' zich weliswaar 100% blijven inzetten voor AA Gent.

Door Koen Donvil

De situatie van Frank Boeckx is zowat uitzichtloos geworden sinds Mircea Rednic aan het Gentse roer kwam. De Gentse goalie hoopt op een oplossing waar beide partijen wel bij varen. De uit de gratie gevallen doelman vertelt aan Voetbalkrant.com dat hij in januari elders onderdak hoopt te vinden.

"Toen ik het nieuws vernam, heb ik meteen wat telefoontjes gepleegd", steekt Boeckx van wal. "Ik heb ook contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Er is hier en daar wel wat interesse, maar voorlopig niets concreet. We zien wel in januari."

"Ik hoor in doel bij AA Gent"

De sympathieke Leuvenaar staat dus open voor iets nieuws. Ook voor tweede klasse? "Liefst blijf ik natuurlijk op het hoogste niveau voetballen. Ik kan het niveau aan, dat heb ik al bewezen. Ik vind dat ik nog steeds in doel hoor bij de Buffalo's. Maar bon, liever in doel bij een ambitieuze tweedeklasser dan in de tribune bij Gent. Het buitenland kan ook een optie zijn, al is dat te bekijken. Ik wil ook rekening houden met het financiële plaatje en met mijn vriendin, die ook een carrière aan het uitbouwen is. Ik laat het op mij afkomen."

"Hoop op medewerking van de club"

Boeckx heeft nog een contract tot de zomer van 2014. Wil AA Gent hem wel gratis laten gaan in januari? "Ik reken wel wat op hun medewerking. Ik heb tenslotte 6 jaar alles gegeven voor de club. Maar als ze toch een transferprijs vragen, moet ik me daarbij neerleggen. Gent blijft immers mijn werkgever. Ik zal me ook blijven inzetten voor de club, zelfs al word ik naar de B-kern verwezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties