Duarte: "2013 was een sleuteljaar voor mijn ontwikkeling"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Duarte: "2013 was een sleuteljaar voor mijn ontwikkeling"
Foto: © SC

Oscar Duarte heeft er een uitstekend 2013 opzitten. De verdediger kwam als nobele bekende aan op Olympia, maar groeide uit tot een belangrijke pion. "Ik spiegel me eigenlijk aan Bryan Ruiz."

Ongeveer een jaar geleden legde Club Brugge Oscar Duarte vast. De Costa Ricaan is - door het aanstormende talent van Bjorn Engels en Brandon Mechele - geen onbetwiste titularis bij Club Brugge, maar werd onlangs beloond met een nieuwe overeenkomst tot 2017.

"2013 was een sleuteljaar voor mijn ontwikkeling", vertelt de negenvoudig international in Het Laatste Nieuws. "Bovendien motiveert het vertrouwen van Club me om nog beter te doen. Juan Carlos Garrido was destijds verbaasd dat ik na amper een weekje als een titularis trainde." (lacht)

Ook Bryan Ruiz gelooft in de kwaliteiten van zijn landgenoot. De voormalige speler van KAA Gent liet immers optekenen dat Duarte het kan maken bij Club. "Het doet deugd om dat te horen uit de mond van de aanvoerder van mijn land", besluit de 24-jarige verdediger. "Ruiz is echt wel een voorbeeld voor me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties