Reactie Matchwinnaar Pourié is duidelijk: "Mijn ambitie? De dubbel met Zulte Waregem"

Matchwinnaar Pourié is duidelijk: "Mijn ambitie? De dubbel met Zulte Waregem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een droomdebuut, meer kan je er niet van zeggen wat Marvin Pourié in zijn eerste match klaarspeelde. En de Duitser heeft steile ambities met de club: "We moeten voor de dubbel gaan met deze ploeg."

Aernout Van Lindt in Gent

Blakend van vertrouwen kwam de nieuwbakken spits van Zulte Waregem de mixed zone binnengelopen. "Het was nochtans moeilijk vandaag, want ik had nog maar een keertje meegetraind met Zulte Waregem. Fysiek ben ik nog niet top, ik zit op 70-80% van mijn kunnen."

Toch was de spits al goed voor een doelpunt, omdat hij nu eenmaal katterap is: "Ja, ik ben wel snel. Ik vertrok vanop de eigen helft. Deze match gaf me een groots gevoel, maar we moeten het van match tot match bekijken. We moeten blij zijn met deze overwinning."

"Goede kans om op twee fronten mee te strijden"

Toch hoeft het hier helemaal niet te stoppen voor de jonge Duitser: "De naam van het voetbal is succes. Dury is een geweldige coach, ik heb al met hem gepraat. Mijn ambitie? Ik wil de dubbel halen met Zulte Waregem." En daar wil Pourié in geloven: "Ik denk dat we met deze ploeg een goede kans maken op die dubbel: kampioenschap en de Beker van België."

Over de wisselwerking met Thorgan Hazard wou hij ook nog iets zeggen: "Het ging goed met hem vandaag. Het is een eer te mogen spelen met iemand die net de Gouden Schoen heeft gewonnen. Hij is een grootse voetballer en ideaal voor de laatste pass. Maar ook in wedstrijden dat hij er eens niet bij zal zijn, kunnen we de klus wel klaren met deze groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties