Reactie Bruzzese: "Voor mij zijn alle matchen speciaal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Bruzzese: "Voor mij zijn alle matchen speciaal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem won gisteravond met het kleinste verschil bij AA Gent in de halve finale van de Beker en sleepte zo een goeie uitgangspositie in de wacht. Doelman Bruzzese speelde daarin een belangrijke rol.

Sander De Graeve in Gent

"Op verplaatsing scoren doet altijd deugd in de Beker", aldus Sébastien Bruzzese die ook de nul hield. "Dat is mijn taak als doelman, dus ik ben heel erg tevreden." De keeper van Zulte Waregem moest enkele keren tussenbeide komen. Eerst wanneer Habibou voor hem opdook en later op een harde knal van Dejaegere.

"Wat ik de moeilijkste redding vond? Die van Dejaegere, een erg mooi schot. Ik kon hem nog tegen de lat duwen, gelukkig is die er ook nog." De doelman keepte een sterke match en liet zijn team beter spelen. "Als je die ballen pakt, geef je vertrouwen aan je ploegmaats."

Bruzzese troefde met Zulte Waregem zijn ex-club af. "Een speciale match voor mij? Voor mij zijn alle wedstrijden speciaal, want zoveel speel ik er niet. Ik sloeg voor de wedstrijd wel een praatje met Soumahoro, dat is een goeie vriend die ik overhield aan mijn tijd hier."

In de competitie moet Bruzzese Bossut de plek tussen de palen gunnen. In de Beker is hij de aangewezen man, hoogstwaarschijnlijk ook bij een eventuele finale. "Francky Dury zei voor het seizoen steeds dat hij twee goeie doelmannen had. Sammy kreeg de voorkeur dankzij zijn sterk seizoen. Ik zie het spelen van de Beker als een mooie waardering voor mijn werk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties