Gillet: "Hele groep staat achter Van den Brom"

Gillet: "Hele groep staat achter Van den Brom"
Foto: © SC

Het was een rumoerige week op Anderlecht (bis). De spelers kregen een zwaar programma opgelegd na het debacle in Lierse. Donderdag werd kapitein Guillaume Gillet naar de pers gestuurd om uitleg te geven bij de wanprestatie. Hij gaf de belofte dat er tegen Kortrijk het hoofd voorgelegd zal worden.

Gillet maakte duidelijk dat de groep doordrongen is van wat ze tegen Lierse op de mat legden. Of liever: wat ze niet op de mat legden. "Ik herhaal mezelf precies, maar we willen revanche nemen. We willen ons bewijzen tegenover de supporters, de coach en onszelf. We hebben deze week gepraat en iedereen is er zich bewust van dat we een zware misstap begaan hebben. Nu moeten we een reactie geven."

Van den Brom was deze week ook niet zijn eigen aimabele zelve. "De coach was boos ja, heel boos, maar wat mij betreft zelfs nog niet boos genoeg. Dat is zijn persoonlijkheid. Hij begreep niet hoe we zo konden spelen."

"Cyriac was beetje geblesseerd"

Diezelfde Van den Brom lag ook onder vuur na zijn keuzes op Lierse. "Ik weet niet waarom we weer 4-3-3 speelden, maar Cyriac heeft de donderdagtraining niet kunnen afmaken. Hij was wat geblesseerd, dat kan er mee te maken hebben. Hij moest dan bij de rust nog invallen, maar was niet honderd procent. De coach maakt keuzes in eer en geweten. En hij moet gedacht hebben dat dit de beste keuze was."

Er is dus geen sprake dat de spelers niet meer achter hun coach staan. "Heb je gezien hoe N'Sakala het tweede doelpunt tegen Brugge ging vieren met de coach? En hij begon op de bank. We staan nog steeds achter Van den Brom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties