CR7 trapt Real naar finale Copa

Leander Mespreuve

Atlético Madrid heeft vanavond de scheve situatie uit de heenmatch niet meer kunnen rechtzetten. In de terugmatch van de halve finale van de Copa Del Rey was Real ook dit keer te sterk. CR7 was alweer de gevierde man.

Atlético startte zonder doelman Courtois, hij werd gespaard voor komend weekend. Toby Alderweireld kreeg centraal achterin zijn kans, hij vormde het centrale duo met Miranda. Real wou niets aan het toeval overlaten en trok meteen ten strijde.

Al na zeven minuten kregen de bezoekers een strafschop. Ronaldo werd in het vijandige strafschopgebied foutief gestopt door Javier Manquillo waardoor de bal op de stip werd gelegd. Een koud kunstje voor de Portugees en Real onmiddellijk op rozen.

De voorsprong werd op het kwartier verdubbeld, opnieuw een strafschopdoelpunt van Ronaldo. Dit keer bracht Insua Gareth Bale uit evenwicht. Op dat moment was de wedstrijd al beslist, want Real had ook de heenwedstrijd al met 3-0 gewonnen. 0-2 was meteen ook de ruststand.

Na de rust probeerde Atlético nog de eer te redden, maar Real hield het zakelijk en kwam verder nooit meer in de problemen. Toch nog even opschudding wanneer Cristiano Ronaldo een aansteker van een gefrustreerde Atlético-fan tegen het hoofd kreeg. De Portugees ging gretig neer, maar zonder veel erg.

In de andere halve finale neemt Barcelona het morgen op tegen Real Sociedad. De Catalanen verdedigen een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.