Preud'homme tevreden over nieuwkomer: "Vanzo heeft voetbal in voeten zitten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Preud'homme tevreden over nieuwkomer: "Vanzo heeft voetbal in voeten zitten"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge maakte eerder deze week de komst van Floriano Vanzo bekend. De 19-jarige aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen bij blauw-zwart. "Maar het is niet de bedoeling dat hij meteen de A-kern komt versterken", maakt Michel Preud'homme duidelijk.

Cédric De Volder in Brugge

Floriano Vanzo genoot zijn jeugdopleiding bij AFC Tubize en debuteerde in 2012 in het A-elftal van les Sang et Or. De 19-jarige spits werd er opgemerkt door Parma en ging in de Serie A zijn Italiaanse droom najagen. Het sprookje eindigde echter met - een uitleenbeurt aan het Sloveense ND Gorica ingebrepen - een ontbinding van zijn contract.

Vanzo trok vervolgens op proef bij Club Brugge en wist de technische staff van blauw-zwart te overtuigen. De aanvaller ondertekende eerder deze week dan ook een contract voor drie seizoenen en mocht de voorbije dagen al meteen aansluiten bij de A-kern.

"Vanzo heeft zeker en vast potentieel"

"Maar het is niet de bedoeling dat Vanzo meteen de A-kern komt versterken", verduidelijkt Michel Preud'homme. "Door de afwezigheid van enkele geblesseerden hadden we enkele jongeren nodig tijdens die oefensessies. Ik kon op die manier onze nieuwkomer meteen leren kennen, hé."

"Vanzo heeft zeker en vast potentieel", besluit de Luikenaar. "Ik merk dat hij voetbal in de voeten heeft zitten. Hij heeft dan ook een contract bij Club Brugge getekend, hé." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties