Beerschot-Wilrijk speelt zondag topper in Herentals

bart ver elst
| 6 reacties
Beerschot-Wilrijk speelt zondag topper in Herentals
Foto: © SC

Zondagmiddag ontvangt Herentals, nummer drie in het klassement, Beerschot-Wilrijk. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want Herentals is bezig aan een heel sterke reeks, terwijl Beerschot- Wilrijk nog maar één keer verloor. Voetbalkrant belde beide coaches in de aanloop naar de wedstrijd.

Door Nicola Cantoro en Bart Ver Elst

Beerschot-Wilrijk kan een grote stap richting titel zetten indien het zondag wint van Herentals, dat weet ook trainer Urbain Spaenhoven: “Ook al staan we nu negen punten voor, de titel is nog steeds niet binnen. Een aantal weken geleden dacht ik daar ook helemaal niet aan. We zijn de laatste weken wat puntjes beginnen te verliezen, dus we moeten onze focus behouden.”

“Zondag spelen de twee beste ploegen van de reeks tegen elkaar. Ik zal mijn ploeg niet aanpassen aan Herentals, dat doe ik trouwens nooit. We moeten ons eigen spel blijven spelen. We kampen wel wat met blessures, zo zullen Cavens en het centrale verdedigingsduo niet kunnen meespelen. Dat is natuurlijk aanpassen, want met amper zestien tegengoals is onze verdediging onze grootste sterkte.”

 “We hebben de zwakke punten van Herentals goed geanalyseerd, maar dat zullen zij ongetwijfeld ook bij ons hebben gedaan. Herentals is heel erg versterkt na de komst van enkele Nederlanders die vroeger op een heel hoog niveau gespeeld hebben. Dat wordt oppassen”, besluit Spaenhoven.

“Titel is sowieso voor Beerschot-Wilrijk”

Bij Herentals is men op de hoede voor de komst van Beerschot-Wilrijk, maar ook coach Luc Beyens weet dat de titel zo goed als binnen is voor de koploper. “Met 35 op 39 hebben wij de afgelopen weken en maanden een heel erg sterke reeks neergezet, maar je moet realistisch zijn: we hebben een achterstand van tien punten met nog zeven matchen te gaan. En Beerschot heeft nog maar één keer verloren”, aldus Beyens.

Of promotie een must is bij Herentals? “De doelstelling dit seizoen was een rustig seizoen draaien. Het gaat veel beter dan verwacht en we kunnen nog meedoen voor de promotie. Op termijn is het wel een doelstelling om met Herentals in nationale te gaan voetballen, maar dit seizoen is het echt geen must. Het wordt zondag vooral oppassen voor de aanval van Beerschot, met topschutter Nys. We hebben de eindronde al beet dus we kunnen zonder druk de wedstrijd aanvatten”, besluit de Herentals-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties