De week na de bekerfinale: decompressie versus knop omdraaien

De week na de bekerfinale: decompressie versus knop omdraaien
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig weekend won Lokeren de bekerfinale van Zulte Waregem. Het leverde beide coaches wat werk op deze week. Aan de ene kant omgaan met euforie, aan de andere kant omgaan met een tegenslag. Hoe brachten de coaches hun teams terug op scherpte?

Door Aernout Van Lindt en Nicola Cantoro

Beide teams kregen na de bekerfinale een aantal dagen vrij. Bij Lokeren was dat tot en met maandag. "Dinsdag hebben we voor het eerst getraind. De spelers kregen een paar dagen om te bekomen van het feesten. Er was wat mentale euforie, maar woensdag was dat toch al voor 85% weg, al blijft het altijd nog een beetje hangen. Maar nu zijn we terug in volle opbouw naar de play-offs", geeft Peter Maes aan.

Aan de Gaverbeek kregen ze drie dagen vrij. "Dat was sowieso het plan, bij bekerwinst en bekerverlies. Vanaf woensdag hebben we terug de focus op play-off 1 gezet. De manier waarop je een verlies opneemt, bepaalt hoe de toekomst er uit ziet. We hebben de bekerfinale niet in de diepte geanalyseerd. De beelden heb ik niet opnieuw bekeken met de groep, omdat het echt close was in de finale", aldus Francky Dury.

"Liegen als ik zeg dat ze op de toppen van hun tenen lopen"

De eerste wedstrijd van de play-offs is dan ook een hele belangrijke voor beide coaches om het gevoel om te zetten. “Ik zou liegen als ik zeg dat de spelers nu op de toppen van de tenen lopen op training. En ik weet dat als mijn elftal een goede prestatie wil neerzetten, dat ze dan wel op de toppen van hun tenen moeten staan", is de coach van Lokeren duidelijk.

"We zullen zien hoe we met die bekerwinst om zullen gaan de eerste wedstrijden. Ze zullen wel zien dat ze snel weer topwedstrijden moeten spelen en dat ze er opnieuw moeten staan. Het proces van decompressie kan je niet voorspellen, je kan alleen maar hard werken om niet te relaxed te gaan spelen. Daar is de eerste match heel belangrijk in."

"Bladzijde omslaan en er energie uit putten"

"Als we goed aan de play-offs beginnen in Genk, dan zijn we weer mee", geeft ook de coach van Zulte Waregem het belang aan van de eerste wedstrijd in PO1. "We moeten de bladzijde omslaan en er voor gaan. Ik ben te fier op mijn team, we moeten hier energie uit putten."

Ook de assistent-coach van Essevee liet zijn licht schijnen op de week van Essevee: "De beleving bij de groep zit goed. We hebben altijd al mentale weerbaarheid getoond en woensdag heb ik geen geslagen groep gezien. Integendeel, er is echt scherp getraind en er was een vurig onderling wedstrijdje", besloot Eddy Van den Berge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties