Interview Remacle: "Ben wel fit, maar we mogen niet te snel gaan"

Nicola Cantoro
| 2 reacties
Remacle: "Ben wel fit, maar we mogen niet te snel gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordan Remacle timmert aan de weg terug bij Lokeren. Tijdens de bekerfinale zat de ex-speler van OH Leuven en AA Gent terug op de bank. Maar de 27-jarige middenvelder wil niets overhaasten. "Ik kan misschien wel al negentig minuten aan, maar de club en ikzelf willen geen risico's pakken."

Door Nicola Cantoro

Je bent dit seizoen lange tijd geblesseerd geweest, was dat de donkerste periode uit je carrière?

“Toen ik nog heel jong was heb ik me ook al eens serieus geblesseerd. Dat was tijdens mijn periode bij Racing Genk. Ik heb dan mijn mediale band gescheurd. Ik was toen zes maanden buiten strijd en dat was ook een hele grote klap als jonge speler. Dit jaar was ik voor mijn blessure gewoon heel goed bezig met Lokeren. Dan is het voor mij persoonlijk een ramp om dan zo zwaar geblesseerd te geraken. Ik heb heel hard gewerkt om terug op niveau te komen."

Hoe ver sta je nu van je beste niveau van weleer bij Lokeren?

“Ik ben nu op de goede weg om dat niveau terug te halen.  Dinsdag heb ik in de oefenmatch tegen VW Hamme voor de eerste keer terug negentig minuten gespeeld. Ik moet nu zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen. Ik heb in die oefenmatch geen pijn of last meer ondervonden, dus ik ben op de goede weg met het oog op PO1.”

Dus je bent nu honderd procent fit?

“Jazeker, als ik niet honderd procent zou zijn, dan zou ik ook niet op de bank hebben gezeten in de bekerfinale. Ik wist toen wel dat ik waarschijnlijk niet aan spelen zou toekomen. Ik had amper een uur met de beloften gespeeld toen. De beker was dan een mooi cadeau voor mij van het team en van de coach.”

“We spelen al play-off 1 en volgend seizoen spelen we Europees voetbal. Wat wil je nog meer als speler van Lokeren?”

Had je wel het gevoel deel uit te maken van de ploeg die de Beker van België won?

“Toch wel. Iedereen heeft mij lange tijd gesteund met mijn zware blessure. Het was ook mijn doel om daar bij te kunnen zijn. Voor mij was die bekerfinale zeer belangrijk. Bekerwinst is niet één dag van groot belang, ook naar volgend seizoen toe is bekerwinst zeer belangrijk. We zijn nu zeker van Europees voetbal.”

Leven jullie nu heel relaxed toe naar PO1?

“De komende tien PO1-matchen zijn nog bonusmatchen voor Lokeren. Ons seizoen is al geslaagd. Er kan ons in feite niets meer overkomen. We spelen al play-off 1 en volgend seizoen spelen we Europees voetbal. Wat wil je nog meer als speler van Lokeren?”

“Ik mag niet te snel gaan nu. Kijk maar naar wat er met Leye is gebeurd”

Vanavond spelen jullie tegen Club Brugge. Is een basisplaats al mogelijk?

“Nee, dat niet. Ik ben wel fit, maar we mogen ook niet te snel gaan. Kijk naar wat er met Leye gebeurd is. Ik moet geduld hebben. Ik moet me nu geen druk maken om een basisplaats. Er is nog tijd genoeg. Misschien kan ik wel al negentig minuten aan, maar de club en ikzelf willen geen risico's pakken. Ik moet stap voor stap terugkomen en dat is perfect voor mij.”

Bij Gent haalde je nooit het niveau dat je haalde voor je blessure bij Lokeren…

“Ik ben nu bij een club die barst van het vertrouwen. Een club waar een hele positieve sfeer rond hangt. Er is bij Lokeren geen druk, geen negativisme… Dus die dingen zorgen ervoor dat ik hier mijn beste niveau kon halen. In Gent was het een moeilijke tijd, niet alleen voor mij, maar voor heel de club. Hier zijn er geen problemen, dus dat werkt bevrijdend voor mij. Qua druk is er niet zoveel verschil tussen Lokeren en gent, maar Lokeren is een stabielere club dan het Gent van vorig jaar.”

“Ik ga sowieso nog een jaartje blijven bij Lokeren”

Volgend seizoen speelt Lokeren Europees voetbal. Remacle zal dan deel uitmaken van dat Lokeren?

“Ik heb enkele opties. Ik moet nu even afwachten wat mijn zaakwaarnemer zal zeggen. Maar ik ga sowieso nog een jaartje blijven bij Lokeren. Ik voel me hier heel goed. Ik heb nog geen zin in een ander avontuur. Volgend jaar speel ik nog bij Lokeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties