Balette hoopt op reactie: "Bewijzen dat match tegen KVO offday was"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Balette hoopt op reactie: "Bewijzen dat match tegen KVO offday was"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft een week de tijd gehad om zich te bezinnen na de pijnlijke thuisnederlaag van vorig weekend tegen KV Oostende. Tegen Lierse hopen de Buffalo's de rug te rechten en opnieuw mee te doen voor eindwinst in PO 2. "Iedereen weet hoe belangrijk deze match is", aldus T2 Peter Balette.

Geen Mircea Rednic op de wekelijkse persbabbel van AA Gent. De Roemeense oefenmeester ging zijn familie, die vrijdag neerstreek in ons land, ophalen. Assistent Peter Balette stond de pers te woord en hamerde op één zaak: “Ik hoop dat de spelers revanche nemen voor die nederlaag tegen KV Oostende.”

"We waren allemaal verbaasd met de geleverde prestatie tegen KV Oostende"

AA Gent beleefde een moeilijke week. Er werd onderling heel wat gepraat om de valste start in de play-offs door te spoelen. De troepen van Rednic verloren thuis met 0-1 van KV Oostende, en speelden bovendien een belabberde wedstrijd.

“Nochtans had ik voor aanvang van die wedstrijd tegen Oostende helemaal geen slecht gevoel. We waren dan ook allemaal verbaasd over de geleverde prestatie”, begint Balette. “Zo zie je maar dat goed trainen niet altijd een garantie is op een goede wedstrijd.”

"Ik hoop dat de spelers op revanche belust zijn"

Na het mislopen van play-off 1 en de valse start in play-off 2 hoopt men bij de Buffalo’s opnieuw aan te knopen met een overwinning. “Iedereen beseft hoe belangrijk de wedstrijd van dit weekend is. Ik hoop dat de spelers op revanche belust zijn en dat ze willen bewijzen dat het om een offday ging tegen Oostende. We moéten winnen van Lierse.”

Stanley Menzo gunde vorige week verschillende jonkies een kans bij Lierse en dat doet de Nederlander wellicht ook dit weekend. “Het klopt dat er heel wat jongeren mogen meespelen bij Lierse. Maar we mogen de tegenstander op geen enkel vlak onderschatten. Ik wil bloed, zweet en tranen zien”, aldus de assistent van Rednic.

"Geen Nahayo? Een sportieve keuze. Geen straf"

In vergelijking met vorige week valt Valery Nahayo (toen nog in de basis, nvdr.) uit de selectie. “Dat is geen straf die volgt na de wedstrijd tegen Oostende, maar een sportieve keuze op basis van deze week. Uros Vitas vervangt hem in de wedstrijdkern. We willen zien wat hij in zijn mars heeft met het oog op volgend seizoen.”

“Of hij meteen aan de aftrap verschijnt? Dat staat nog niet vast. Maar als je iemand opneemt in de wedstrijdkern, dan is het altijd de bedoeling om die speler speelminuten te gunnen. Hij heef zich alvast getoond op training.”

Voorts mogen ook twee andere youngsters hopen op speelminuten: Jinty Caenepeel en Jari Vandeputte. “Ook zij doen het voortreffelijk op het trainingsveld. Het is dan ook logisch dat er kansen komen voor hen.” Milicevic tot slot, zal niet van de partij zijn. “Hij sukkelt met een blessure ter hoogte van de buikspieren en gaat nog op bezoek bij de dokter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties