Play-off 2 slechts voorbereiding op volgend seizoen?

Play-off 2 slechts voorbereiding op volgend seizoen?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De play-offs zijn volop aan de gang. Play-off 1 is razend spannend, play- off 3 is reeds beslist in het voordeel van OHL, maar play-off 2 lijkt allerminst op interesse te kunnen rekenen. Hoe serieus wordt deze competitie nog genomen?

Door Mattias Verhaeghe

Terwijl play-off 1 momenteel alle aandacht trekt, kabbelt play-off 2 op de achtergrond verder. Je zou bijna vergeten dat die competitie nog bestaat. De toeschouwersaantallen zijn bijzonder laag, de interesse van de clubs zakt naar een dieptepunt en de motivatie bij de spelers is ook niet om over naar huis te schrijven.

Weinig supporters

De stadions van Cercle Brugge en Oostende zitten tegenwoordig allesbehalve vol. Bij Cercle kan je tegenwoordig een speld horen vallen en ook Oostende trekt heel wat minder supporters aan dan in de reguliere competitie. Charleroi, Gent, KV Mechelen en KV Kortrijk kunnen wel nog op een vast aantal supporters rekenen.

Charleroi doet het momenteel goed en dat kan een reden zijn dat de supporters blijven komen, wat bij Oostende minder het geval is. Vooral bij Gent was het geloof in een sterke reeks groot. Maar daar zijn het de spelers die weinig motivatie tonen. De spelers laten het op alle vlakken afweten en Gent kon nog maar één wedstrijd van de drie winnen.

Voorbereiding volgend seizoen

Cercle Brugge en Lierse zijn geen fans van play-off 2, zoveel is duidelijk. Lorenzo Staelens weigert nog zijn basisteam op te stellen en geeft volop kansen aan de jeugd, ondanks het verweer vanuit het bestuur van de Vereniging. Ook Lierse sloeg die weg in bij het begin van de play-offs. Technisch directeur Tomasz Radzinski gaf al aan dat play-off 2 slechts tijdverdrijf is en dat hun jeugd de kans krijgt zich te bewijzen met het oog op volgend seizoen.

Kortrijk, Waasland-Beveren, KV Mechelen, Charleroi en Oostende doen het momenteel goed, maar het enthousiasme is niet bepaald van de gezichten af te lezen. Er wordt aan de lopende band geroteerd in de elftallen, waardoor je kan beginnen vaststellen dat niemand play-off 2 nog serieus neemt. Je kan het eerder een voorbereiding op volgend seizoen beginnen noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties