Preud'homme: "Terugkeer Castillo bezorgt ons extra wapen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Preud'homme: "Terugkeer Castillo bezorgt ons extra wapen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vorig weekend kreeg Nicolas Castillo de voorkeur op Tom De Sutter als speerpunt van Club Brugge. Laatstgenoemde was dan wel licht geblesseerd, maar Michel Preud'homme is tevreden met het extra wapen.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge kreeg enkele maanden geleden nog een probleem voorgeschoteld: er was geen spits die aan de lopende band voor doelpunten zorgde. Tom De Sutter is geen goaltjesdief pur sang, Mémé Tchité reisde na zijn comeback terug naar de lappenmand en Nicolas Castillo leek nog niet klaar voor het echte werk. De voorbije weken lijkt dat probleem echter opgelost.

"We hebben gewoon een pak (acht, nvdr.) doelpunten gescoord tegen Sporting Lokeren", lacht Michel Preud'homme. "Club Brugge brengt simpelweg aanvallend voetbal op de mat. Wij beginnen niet aan een wedstrijd om te verdedigen, hé. Al wil ik meteen enkele doelpunten inruilen voor eentje in de wedstrijden tegen Zulte Waregem en Standard."

De Sutter kan in alle omstandigheden scoren

Ook De Sutter lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden. De voormalige aanvaller van RSC Anderlecht zal nooit een echte doelpuntenmachine worden, maar lijkt de weg naar de touwen gemakkelijker te vinden. "Ik ben vooral tevreden dat Tom in alle omstandigheden kan scoren. Hij doet het als basisspeler, maar ook tijdens een invalbeurt."

"Castillo begon op Daknam aan de partij om Tom een beetje te ontlasten", besluit Preud'homme. "Ik ben dan ook tevreden met zijn terugkeer. Dat is een extra wapen, hé. Net zoals ik op verdedigend vlak ook keuze heb. In een ideale wereld zou ik op het middenveld ook kunnen kiezen uit een fitte Victor Vazquez of een fitte Vadis Odjidja-Ofoe, maar dat is op dit moment het enige probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties