Praet weet de manier: "We mogen Hazard geen ruimte geven"

Praet weet de manier: "We mogen Hazard geen ruimte geven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de dag dat zijn tienerjaren voorbij waren, mocht Dennis Praet komen uitleggen hoe Anderlecht nu precies omgaat met die leidersplaats. "Iets meer druk, maar het gaat", lachte de kersverse twintiger.

Johan Walckiers in Anderlecht

Dennis, voelen jullie nu meer druk?

"Door die leidersplaats is er automatisch iets meer druk, alhoewel ik blijf zeggen dat er meer druk ligt bij Standard en Club Brugge."

Waarop baseer je dat?

"Op basis van het seizoen van Standard, op basis van de individuele kwaliteiten van beide ploegen en op basis van het feit dat zij zeiden dat ze absoluut kampioen moesten worden."

Jij kan bij titelwinst wel al een aardig CV voorleggen...

"Ja, mijn derde titel eigenlijk. Twee jaar geleden had ik toch ook mijn aandeel met een paar invalbeurten, maar het zou mijn tweede 'echte' zijn. Op mijn twintigste is dat niet slecht zeker? Maar hij is helemaal nog niet binnen. Het zal niet makkelijk worden. Zeker tegen Zulte Waregem niet. Die hebben thuis één jaar niet verloren."

Voel je zenuwachtigheid in de groep?

"Nee, de sfeer is nog altijd opperbest. We grappen en lachen nog allemaal."

Ben je verbaasd dat jullie daar staan met die jonge groep?

"Ja, eigenlijk wel. Zijn jullie dan niet verbaasd? We zijn een heel seizoen afgeschreven, want voor de play-offs waren we niet top. Maar deze jonge gasten hebben bewezen wat ze kunnen met wat discipline. De organisatie staat er ook en dat had niemand meer verwacht."

Hoe moeten jullie Zulte Waregem aanpakken?

"We mogen ze niet laten voetballen. Niet zoals tegen Genk waarin we de eerste vijftien minuten hen lieten komen. We moeten ze direct vastzetten. Als je een man als Thorgan Hazard laat voetballen en hem ruimte geeft, kan hij mooie dingen doen en beslissend zijn. Maar goed, op het middenveld bij ons zijn Youri en Cheikhou ook op hun top."

We gaan er nog eens op terugkomen: hoe bevalt het je op links?

"Tja, in een 4-4-2 moet je als linkerflank heel wat verdedigend werk opknappen. Je mag je tegenstander niet laten lopen, zoals we tegen PSG gezien hebben. Ik moet meer tackelen en zo hé."

Ben je daardoor niet een completere voetballer geworden?

"Misschien wel ja. Ik leerde defensief te denken. En als nummer 10 moet je ook niet zoveel tackelen hé. (lacht)"

Is het makkelijker voor jullie nu Anderlecht meer op de counter speelt?

"Ik ben het niet eens dat we een counterploeg geworden zijn. We spelen misschien iets meer op de tegenaanval, maar we hebben nog veel de bal in ons bezit. Maar de resultaten zijn goed. Ons hoor je niet klagen."

Kortom, jullie zijn tevreden over het werk van Hasi?

"Ja, zeker. Hij heeft vooral de jongeren weer vertrouwen gegeven. Hij straalt dat ook uit. Kijk maar naar Massimo, dat is ook de verdienste van de coach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties