Sprokkels: Gomis naar Swans, spuitbus voor Belgische refs en Altidore fit voor Rode Duivels?

Sprokkels: Gomis naar Swans, spuitbus voor Belgische refs en Altidore fit voor Rode Duivels?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK is onderweg, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Bosnië zonder coach

Het regent ontslagen bondscoaches. Ook Safet Susic geeft er de brui aan. Bosnië-Herzegovina startte het WK met een 0 op 6 en was zo ondanks een mooie overwinning tegen Iran (3-1) vroegtijdig uitgeschakeld. "Het EK in Frankrijk zal zonder mij zijn", laat de oefenmeester optekenen in Lancenet.

Keniaan voor Antwerp

De oudste club van het land heeft zich versterkt met Johanna Omolo. De Keniaanse middenvelder komt over van reeksgenoot Lommel United en tekent op de Bosuil een contract voor twee seizoenen.

Suarez stopt

Luis Suarez stopt er mee. Opgelet: het gaat hier niet om de speler van Uruguay, maar wel om de bondscoach van Honduras. Een 0 op 9 was voor de 54-jarige bondscoach genoeg om er mee op te houden.

Herrera heeft reden tot juichen

De Mexicaanse bondscoach heeft dan weer wél reden tot juichen, want de Mexicaanse voetbalbond heeft zijn contract weten te verlengen.

Reida hoopt

En Reinaldo Reida slaagde er niet in om Ecuador naar de achtste finales te loodsen, maar hij hoopt wel zijn project met dit team te kunnen afwerken.

Mechelen tegen Rode Ster

KV Mechelen houdt zijn fanweekend op 19 en 20 juli. Op zaterdag houdt het een galamatch tegen Rode Ster Belgrado.

Geen straf voor Sakho

Luis Suarez wordt vier maanden van alle voetbalactiviteiten geweerd voor een beet, maar tegen de elleboog van Sakho neemt de fifa geen maatregelen. Hij mag dus gewoon verder spelen op dit toernooi.

Frans onderzoek naar gokkende spelers

In Frankrijk worden 77 spelers onderzocht, omdat ze geld zouden hebben ingezet op voetbalwedstrijden. De helft zou er met een boete vanaf komen, de andere helft moet zich verantwoorden.

Recupereert Klinsmann Altidore?

Jozy Altidore zal wellicht speelklaar zijn voor de wedstrijd tegen de Rode Duivels. De aanvaller van Sunderland – één van de sterkhouders bij Team USA – viel vlak voor het WK uit met een blessure.

Chili vreest partijdige ref tegen Brazilië

Morgen kruisen Brazilië en Chili de degens in de achtste finales van het WK. Alexis Sanchez heeft echter schrik dat de thuisploeg zal woorden bevoordeeld door de scheidsrechter. Voor de volledigheid: morgen hanteert Howard Webb het fluitje.

Ook Belgische scheidsrechters krijgen spuitbus

Ook de Belgische scheidsrechters zullen vanaf de start van het nieuwe seizoen gebruik kunnen maken van een spuitbus. Momenteel wordt het concept – bedoeld om het muurtje op afstand te houden – ook al gebruikt op het WK.

Gomis gaat Swans versterken

Swansea City heeft de transfer van Baféftmbi Gomis bekend gemaakt. De 28-jarige Fransman speelde de voorbije seizoenen voor Olympique Lyon, maar zet zijn carrière dus verder in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties