Cyriac (23): "Ik voel me de grote broer"

Cyriac (23): "Ik voel me de grote broer"
Foto: © Photonews

Het lijkt wel een kindertuin bij Anderlecht, maar dat is slechts schijn. Veel van de jonge gasten hebben één of meerdere jaren ervaring op het hoogste niveau. De nog steeds 23-jarige Gohi Bi Cyriac is wel één van de jongens met de meeste dienstjaren op zijn teller.

Johan Walckiers in Anderlecht

Op 5 augustus wordt de Ivoriaan 24 en dat maakt hem één van de oudste spelers van de huidige kern. Enkel Suarez, Vanden Borre, N'Sakala, Kljestan, Proto en Deschacht zijn ouder. "(lacht) Goh ja, neem nu het voorbeeld van Youri Tielemans. Die is er 17 maar heeft toch al een jaar in eerste gespeeld. Van de andere jongeren zijn er die al meerdere seizoenen gespeeld hebben. Ik denk niet dat de jeugd een negatieve impact gaat hebben."

Maar toch blijft het onthutsend dat hij één van de oudste spelers is. "Ik voel me ook al oud", lachte Cyriac. "Ik voel meer verantwoordelijkheid voor die jongens. Voor Andy Kawaya bijvoorbeeld, die ik soms wel onder mijn vleugels neem. Ik voel me een grote broer."

Met deze groep moet het ook lukken in de Supercup

Het zal echter niet zo lang duren vooraleer er nog wat spelers bijkomen, denken we dan. "Er zal nog wel wat bewegen. De trainer heeft aangedrongen op versterkingen en die zal hij wel krijgen. Het mag geen excuus zijn voor de Supercup. Met deze groep moeten we het ook kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties