Supercupwinnaar mag niet op zijn lauweren rusten

Jens Jacobs
| 4 reacties
Supercupwinnaar mag niet op zijn lauweren rusten
Foto: © SC

De Supercup is traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe seizoen. De landskampioen en de bekerwinnaar spelen tegen elkaar om de eerste prijs van de voetbaljaargang. De galawedstrijd is wel niet meteen de ideale waardemeter zo blijkt.

Er werden in België al 34 Supercups afgewerkt (de editie van 1989 ging niet door, nvdr.). De winnaar van het duel wist slechts 11 keer in datzelfde seizoen ook de landstitel te winnen. Vijf keer ging het kampioenschap naar de verliezer van de wedstrijd. In meer dan de helft van de gevallen komt de latere kampioen dus niet voort uit de voorgaande Supercup.

Club Brugge is de koning van de Supercup; zij mochten de trofee al 13 keer in hun prijzenkast zetten. Anderlecht volgt met 11 Supercups, maar kan zondagavond dus op 1 stuk van de West-Vlamingen komen. RSCA werd sinds de invoering van de prijs in 1979 wel al 17 keer landskampioen, Club slechts 7 keer.

Geen waardemeter

Een winst in de Supercup is dus zeker geen garantie op een succesvol seizoen. De ploegen werken nog toe naar het type-elftal en ook de transferperiode loopt nog even door. Zeker in de huidige competitieformule ligt het zwaartepunt pas in maart volgend jaar.

Toch is de wedstrijd een mooie test om te zien hoe ver beide clubs staan. Bij Anderlecht maakt trainer Hasi zich zorgen om de vele blessures en het gebrek aan inkomende transfers. Hij krijgt nu de kans om enkele jongeren te testen in een match met inzet.

Een prijs is een prijs

De persbabbel na de Supercup kunnen we ook al voorspellen. De winnaar zegt wellicht elke prijs doodserieus te nemen, de verliezer zal aangeven dat de prioriteiten later in het seizoen liggen. Hoe dan ook is een prijs een prijs en zeker voor Lokeren is het een mooie gelegenheid om het palmares wat op te smukken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties